В рамките на операция за противодействие на престъпления, свързани с

...
В рамките на операция за противодействие на престъпления, свързани с
Коментари Харесай

Разкриха пет оранжерии за канабис във Варна

В рамките на интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с производството и разпространяването на наркотични субстанции, през вчерашния ден чиновници на отдел „ Криминална полиция “ при ОДМВР Варна задържаха трима мъже. В хода на подхванатите дейности криминалистите направили претършуване в три къщи за посетители - две в с. Юнец и една в гр. Бяла, оповестиха от полицията в регионалния град.

Там служителите на реда са разкрили общо 4 оранжерии за развъждане на растения от рода на конопа. Намерени и конфискувани са 324 стръка зелена, както и суха тревиста маса – към 10 кг. В обособените пространства криминалистите разкрили сушилни за преправка на продукцията, като всяка една от стаите  била оборудвана с лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за надзор на температурата, открити са и разнообразни торове и препарати.

Акцията траяла и в местността Прибой, където криминалистите обезвредили още една оранжерия за развъждане на канабис с идентично съоръжение. Оттам са конфискувани откритите към 100 растения в друг етап на напредък. При последвалото претършуване в жилищата на арестуваните във Варна са открити 16 100 лв..

Действията по документиране на осъществената незаконна активност не престават под надзора на Окръжна прокуратура. Към момента са формирани три досъдебни производства.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР