В рамките на онлайн дискусия с Европейската комисия, Министерството на

...
В рамките на онлайн дискусия с Европейската комисия, Министерството на
Коментари Харесай

МТИТС представи пред ЕК въпросите на българските общини за участие в инициатива за безплатен интернет

В рамките на онлайн полемика с Европейската комисия, Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС) сложи 25 въпроса за присъединяване на български общини в самодейността за безвъзмезден безжичен интернет WiFi4EU.

Експертите от Комисията ще обобщят тематиките и ще разгласяват отговорите на страница „ Често задавани въпроси ”. МТИТС интензивно популяризира информация до заинтригуваните страни за самодейността, провежда осведомителни събития и поддържа непрекъсната връзка с общините, оповестиха от министерството.

По време на уебинара стана ясно, че онлайн порталът за кандидатстване ще бъде наличен в средата на март. Всички общини, които желаят да получат финансиране от самодейността, ще имат опция да се записват и да основат собствен профил. Първият конкурс ще бъде разгласен 6-8 седмици след стартиране на платформата.

На първия стадий не се изисква общините да имат квалифицирано планово предложение за създаване на бъдещите безжични мрежи. Във формуляра за кандидатстване ще се попълня единствено обща информация за общината – като название, адрес, лице за контакт, брой поданици и така нататък

В тази връзка, МТИТС осведоми заинтригуваните общини, че най-съществен фактор остава времето на подаване на формуляра. В часа на отваряне на състезанието, минимум 15 общини натиснали бутона „ Подай ” ще получат финансиране.

В първия конкурс могат да вземат участие общини, които желаят да обезпечат на своите жители и посетители достъп до безвъзмезден безжичен интернет с висока скорост на обществени места като гари, лечебни заведения, библиотеки и други Разходите за съоръжение и инсталиране се поемат от Европейска комисия след утвърждение на съответното обитаемо място. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР