В рамките на междуведомствената работна група се проведе важно заседание,

...
В рамките на междуведомствената работна група се проведе важно заседание,
Коментари Харесай

Зам.-министри и експерти обсъждат регулации за управление на язовири в България

В рамките на междуведомствената работна група се организира значимо съвещание, отдадено на изработването на разпоредба , която цели да откри изискванията и реда за стопанисване и ръководство на сложни и значими язовири в България. Събитието събра дружно високопоставени представители на държавната администрация, в това число зам.-министъра на земеделието и храните Георги Тошев и неговия сътрудник от енергетиката Николай Николов.

Новата разпоредба се стреми да усъвършенства ръководството и стопанисването на язовирите , които са обществена държавна благосъстоятелност, като по този метод се подсигурява тяхното стабилно и ефикасно потребление. Предвижда се също по този начин даването на функционалности за ръководство на държавните търговски сдружения, като по този метод се усилва тяхната ангажираност и отговорност към ресурсите.

Заседанието сплоти представители от необятен кръг министерства и организации, в това число Министерството на околната среда и водите, Министерството на стопанската система и промишлеността, както и водещи държавни и частни сдружения, отговарящи за ръководството на водните запаси . Това мултидисциплинарно присъединяване акцентира комплексния и интегриран метод към проблематиката.

Планирано е при започване на април да се организира последното съвещание на работната група , на което ще бъде финализиран и утвърден планът на документа. Следващият стадий включва разглеждането му от Министерския съвет, което ще докара до формалното му приемане и въвеждане в деяние.

Разработването и приемането на тази разпоредба е от основно значение за България, защото то съставлява стъпка към постигането на стабилно ръководство на водните запаси и усъвършенстването на тяхното потребление. Чрез основаването на една ефикасна регулаторна рамка, страната показва ангажираността си към отбраната на естествените запаси и подобряването на животната среда за всички жители.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР