В рамките на Международния икономически форум в Санкт Петербург президентът

...
В рамките на Международния икономически форум в Санкт Петербург президентът
Коментари Харесай

Румен Радев в Санкт Петербург: България е получила от Русия свободата си

В рамките на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург президентът Румен Радев заяви, че България е получила от Русия свободата си – нещо, което „ в никакъв случай няма да забравим “. Думите на президента предава организация РИА Новости.
От България Русия е получила писмеността и християнската религия, а от Русия България е получила независимост. Никога няма да забравим това “, цитира Радев думите на учен Дмитрий Лихачев, отбелязва още организация " Фокус ".
Радев приказва за казуса с миграцията, който съгласно него е директно обвързван с ксенофобията. Президентът обърна внимание и на корупцията. „ Необходим е световен консенсус против трансграничната корупция. Убеден съм, че тези проблеми са добре известни на всички водачи “, добави Радев.
Българският президент приказва от трибуната след президента на Китай Си Дзинпин. Радев означи, че България е втората страна, признала КНР, само че първата – Съюз на съветските социалистически републики – към този момент не съществува, заради което броенето може да стартира със страната ни, акцентира Радев. Думите му бяха посрещнати с овации.


Моделът на световното развиване, препоръчан в края на XX век, все по-малко подхожда на актуалните стопански действителности, което е главната причина за актуалната рецесия на интернационалните стопански връзки. Това съобщи в това време съветският президент Владимир Путин в границите на форума.
„ Какви са източниците на рецесията на интернационалните стопански връзки? Какво подкопава доверието сред участниците в международната стопанска система? Вярвам, че главната причина е, че моделът на глобализацията, препоръчан в края на XX век, все по-малко подхожда на бързо разрастващата се икономическа действителност ", означи още стопанинът на Кремъл в речта си пред участниците в събитието.
По-рано Путин показа на света Русия като миролюбива страна, само че в това време подлага на критика Съединени американски щати и Европа за редица дейности. Все отново водачът на Руската федерация настоя за нуждата от стабилно интернационално съдействие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР