В рамките на голямото международно изложение 8th Athens International Tourism

...
В рамките на голямото международно изложение 8th Athens International Tourism
Коментари Харесай

Заместник-министърът на туризма на Гърция София Захараки посети българския щанд на изложението в Атина

В рамките на огромното интернационално ревю 8th Athens International Tourism & Culture Expo 2021, където България бе поканена да взе участие като почетен посетител, заместник-министърът на туризма на Гърция София Захараки посети българския щанд. Тя бе посрещната от Н.Пр. посланика на Република България в Атина - господин Валентин Порязов.

Заместник-министър София Захараки поздрави всички български участници и изрази подготвеност и предпочитание за усилване на двустранното съдействие сред Гърция и България. Според нея това може да стане посредством основаване на общ артикул за далечни пазари, фокусиране към профилирани и устойчиви форми на туризъм като винено-кулинарен, културен, еко, СПА и други С гръцкия заместник-министър бе разисквана опцията за присъединяване на южната ни съседка в границите на Ваканция и СПА Експо, което ще се организира през м. февруари 2022 година в София.

Задълбочаването на бизнес връзките и съдействието сред България и Гърция в туризма беше и във фокуса на двустранна работна среща в границите на ревюто в Атина.

В бизнес събитието взеха присъединяване представители на отрасловите туристически управляващи на България и Гърция, комерсиалната работа на българското посолство в Атина и представители на бизнеса, общини и организации от двете страни.

Тема на полемика бяха ограниченията за поддръжка на туризма в изискванията на пандемия. Същевременно, бяха прегледани и вероятности за неговото възобновяване, както и опциите за генериране на спомагателна добавена стойност. В този подтекст държавните органи и участниците дискутираха методите за основаване и промотиране на взаимни бизнес артикули сред България и Гърция, които да бъдат предлагани на консуматори от далечни пазари - да вземем за пример в Съединени американски щати и други Тази самодейност е залегнала в Съвместната стратегия за деяние, подписана сред министерствата на туризма на двете страни и е с небосвод до края на 2022 година.

Осъществяването на интензивни контакти в региона на туризма сред Гърция и България е от значително значение, тъй като този бранш е измежду най-засегнатите от актуалната пандемия. Бизнес събитието дава късмет да се осъществят редица нови контакти, да се обсъдят в прелиминарен порядък нови начинания и планове, да бъдат показани сполучливи бизнес практики в бранша.

Развитието на настоящите трендове в туризма - а точно, преходът към по-зелена, устойчива, цифрова и безвредна екосистема - също бе разисквано. Това бе значим акцент от диалозите, като продължение на обстоятелството, че в границите на Европейски Съюз се слагат основите на разработваната Програма за развиването на туризма с небосвод от 2030 до 2050 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР