В рамките на Европейския съвет в Брюксел премиерът Николай Денков

...
В рамките на Европейския съвет в Брюксел премиерът Николай Денков
Коментари Харесай

Денков към Нехамер: За България е важно да бъде част от Шенген и със сухопътните си граници

В рамките на Европейския съвет в Брюксел министър председателят Николай Денков е разговарял с канцлера на Австрия Карл Нехамер, чиято страна продължава да блокира приемането на България в Шенгенската зона и към този момент е подготвена да се съгласи на унищожаване на граничния надзор единствено по летищата.

Денков отхвърли изявленията, че австрийският канцлер Карл Нехамер особено е напуснал залата на водачите нощес, с цел да беседва с председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен за присъединението на България и Румъния към Шенген, оповестява БНР.

Пред сътрудника си Нехамер Денков е декларирал, че за България е значимо да бъде част от зоната без гранични инспекции и със своите сухопътни граници. На влизане на съвещанието от втория ден на европейските водачи той посочи:

" Това, което направихме, е да разбираем, че за нас сухоземните граници са значими и да създадем едно предложение по какъв начин би могло да се подходи. Остана за следваща полемика, договарянията не престават ", уточни Денков.

Министър-председателят не уточни кой е последният ден, когато се чака да приключат договарянията по въпроса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР