В рамките на два дни временно изпълняващ длъжността кмет на

...
В рамките на два дни временно изпълняващ длъжността кмет на
Коментари Харесай

Обединяват учебните заведения в Разлог през отоплителния период

В рамките на два дни краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на oбщина Разлог -инж. Гърменов и зам.- кметът по икономическите и правни въпроси Иван Гюров се срещнаха с управлението на образователните заведения в Разлог.

Разговорите, по самодейност на двамата общински представителите, бяха извършени по отношение на наближаването на отоплителния сезон и повишение цените на горивата.
След обстойна инспекция въз основата и средствата, с който разполагат детските градини, началните учебни заведения и гимназиите в града, бе обещано предложение за общо прилагане на здания за интервала от ноември до май месец.
„ Вероятността учебните заведения да банкрутират за по-малко от месец е доста огромна. Очаква се цените на газта да скочат 4 пъти до началото на зимата. Това значи, че образователните заведения ще бъдат принудени да изразходват целия си бюджет за отопление или да премине в онлайн образование. Вторият вид би бил спънка за даването на качествено обучение за децата, както и сериозен проблем за родителите, на които ще им се наложи да отсъстват от работа за дълъг интервал от време. “, безапелационен бе господин Гюров.
„ Едно от предложенията е постройката на СОУ „ Братя Каназиреви “ да се обитава от възпитаници от началния стадий на образование. Нашата концепция е колкото се може повече възпитаници да останат в класните стаи, а учебните заведения да бъдат облекчени, като разделят разноските за отопление по сред си. “, добави инж. Гърменов.
До края на седмицата в Общината ще се внесат разновидности от учебните заведения за независимо справяне с отопление в постройките, след което ще се прегледат и оптималните разновидности за прегрупиране на учебните заведения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР