В рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз,

...
В рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз,
Коментари Харесай

Работодатели, синдикати и институции от цяла Европа се събират в НДК да обсъждат една от най-важните теми, касаещи всички нас

В рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, в Народния замък на културата ще стартира двудневна интернационална конференция на тематика " Бъдещето на труда ". Форумът се провежда от общественото министерство с поддръжката на Европейската комисия. Целта на конференцията е да насърчи обмяната на отзиви за провокациите, свързани с динамично изменящия се под въздействието на дигитализацията трудов свят.

В конференцията ще вземат присъединяване близо 150 представители на интернационалните институции, синдикати, работодатели, организации на гражданското общество и политици от Европейския съюз, Европейското икономическо пространство и Западните Балкани.

Акцент на разискванията във форума ще бъдат знанията и уменията за работните места в идващите десетилетия, главните провокации, свързани със застаряването на работната мощ, насърчаването на по-дългия трудов живот и обмяната на опит и познания сред поколенията. Ще се разискват и опциите за възстановяване на политиките в региона на образованието, образованието и преквалификацията за по-добро сходство на новите умения с потребностите на пазара на труда.

Сред тематиките на полемиката ще е и адаптирането на системите за обществена сигурност към новите форми на претовареност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР