В рамките на 24 часа руските войски отблъснаха пет опита

...
В рамките на 24 часа руските войски отблъснаха пет опита
Коментари Харесай

Руските войски отблъснаха пет опита на ВСУ да пробият границата в района на Курск

В рамките на 24 часа съветските войски отблъснаха пет опита на украинските въоръжени сили (ВСУ) да пробият съветската граница в региона на Курск. В резултат на това съперникът загуби до 40 души и една бойна машина на пехотата. Това споделиха от съветското министерство на защитата, представени от съветски медии, написа " Труд ".

„ С поддръжката на армейската авиация и артилерийския огън бяха отбити пет опита на украинските въоръжени сили за пробив на границата на Руската федерация в посока на обитаемоте места Медвежие и Нови път, загубите на съперника възлизат на до 40 души убити и ранени, бойна машина на пехотата, три бойни бронирани машини и лек автомобил ”, означават от ведомството.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) изгубиха повече от 360 военнослужещи за 24 часа по време на бойните дейности в курското направление.

От съветското МО прецизират още, че в това направление киевският режим е изгубил и 13 бронирани машини. Унищожени са и четири артилерийски установки на украинските въоръжени сили и две РСЗО.

„ През деня загубите на украинските въоръжени сили възлизат на над 360 военнослужещи и 13 бронирани машини “, се споделя в изказването на Министерството на защитата.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР