В работната среща участваха областният управител Иво Атанасов, заместник областният

...
В работната среща участваха областният управител Иво Атанасов, заместник областният
Коментари Харесай

Мерки и механизми за ограничаване трафика по Международния път Е-79 обсъдиха в Областна администрация Видин

В работната среща участваха регионалният шеф Иво Атанасов, заместител регионалният шеф Ани Арутюнян, представители на ОД на Министерство на вътрешните работи, Гранично полицейско ръководство, Сектор „ Пътна полиция “, видинския отдел на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ и управата на Дунав мост Видин – Калафат.

Присъстващите разискаха въпроси, свързани с организацията на придвижването към Румъния, както и понижаване предпоставките за пътно транспортни катастрофи. На срещата стана ясно, че трафикът към гранично контролно пропускателните пунктове Връшка чука и Брегово също е повишен, а сред селата Димово и Бела има четири сектора с централизация на пътни произшествия.

Заинтересованите страни показаха единомислещото си мнение, че аргументите за казуса с опашките с тежкотоварни коли са сложни. Решение в дълготраен проект би било построяването на високоскоростния път до Ботевград, както и уголемение на потенциала на Граничен контролно-пропусквателен пункт, безапелационни бяха участниците в срещата.

По думите на регионалния шеф Иво Атанасов, една от аргументите за нараствания трафик на тежкотоварни коли към Видин, е прекратеното прилагане на фериботите при Оряхово и Никопол, заради ниското ниското равнище на р. Дунав.

На срещата шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Петър Коцин означи, че чиновниците на реда реализират пропускателен режим, само че стои казусът със незабавните случаи.

Началникът на видинския отдел на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ Иван Иванов означи тревожната наклонност ТИР-ове да минават през града, както и коли, пренасящи рискови товари, в миг, когато се прави ремонт на централния бул. „ Панония “.

Областна администрация Видин търси разновидности за справяне с казуса, който от години не намира своето решение, с цел да опази живота и здравето на всички поданици на видинска област.

Областният шеф Иво Атанасов се ангажира да сложи въпроса пред министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и транспортния министър Георги Гвоздейков на среща в София, още през днешния ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР