В процеса на експлоатация на шести блок на АЕЦ Козлодуй

...
В процеса на експлоатация на шести блок на АЕЦ Козлодуй
Коментари Харесай

Отстраняват авария в шести блок на АЕЦ „Козлодуй”

В процеса на употреба на шести блок на АЕЦ „ Козлодуй ” са регистрирани индикации за пропуск на топлоносител от първи към втори силует в трети парогенератор, оповестиха от атомната централа.

Не са достигнати стойности, надхвърлящи рестриктивните мерки за сигурност в софтуерния правилник на блока. Блокът ще бъде спрян при постигане на рестриктивните мерки за употреба за премахване на пропуща.

От централата прецизират, че количеството на пропуща е предмет на непрестанен надзор, като все още цената му е няколкократно по-ниска от съществуващите ограничавания.

Припомняме, че на 30 октомврисе наложи шести блок на АЕЦ „ Козлодуй “ да бъде изключенот енергийната система на страната поради механически проблем в охладителната система на генератора. Ден преди този момент завърши плановият годишен ремонт на блока.

Служебният министър на енергетикатаРосен Христов посети централатаи съобщи, че казусът е бил механически и не визира радиационния декор над страната. На 5 ноември блокът още веднъж бе включен.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР