В противен случай лимитираме възможностите на българския туризъм, категорични са

...
В противен случай лимитираме възможностите на българския туризъм, категорични са
Коментари Харесай

Кметовете поискаха четирилентов път до Ахтопол след адските тапи през лято 2023

В противоположен случай лимитираме опциите на българския туризъм, безапелационни са те

Кметовете на морските общини от Южното Черноморие приканиха страната да приоритизира построяването на 4-лентовия път от Бургас до Ахтопол.

Още преди 6 години Димитър Николов прикани сътрудниците си от региона да разработят плановете за построяването на четирилентови пътища до регионалния център. В някои посоки, като това от Бургас до Средец, не се случи съвсем нищо.

В други – от Бургас до Царево обаче се оказа, че кметовете са си свършили работата и имат подготвени механически планове за построяването на четирилентов път чак до Ахтопол с спешни ленти и така наречен „ джобове “ за отмора.

„ Това ще реши един път вечно казуса с тапите по Южното Черноморие и ще даде огромна вероятност за развиването на туризма “, акцентира през днешния ден кметът на Бургас Димитър Николов.

Николов и управниците на Приморско и Царево – доктор Димитър Германов и Георги Лапчев показаха плана и на министъра на туризма Зарица Динкова, която бе на посещаване в Бургас. Друг е въпросът обаче, че тя не е в положение даже да вникне в проблемите на личния си бранш и е ясно, че подпомагане от нея не може да се чака.

Кметовете обаче използваха мотива и показаха на дневен ред концепцията, за чието осъществяване ще търсят поддръжка на високо държавно равнище. Финансиране може да се получи, както от републиканския бюджет, по този начин и по линия на европейските стратегии.

С всеки минал сезон трафикът към Южното Черноморие става все по-интензивен. От Бургас до Созопол пътят е четирилентов, само че липсват спешни ленти и даже при най-дребната злополука, се получават километрични тапи.

От Созопол до Царево пътят е двулентов и доста рисков. Острите завои стават повода за тежки ПТП, постоянно с съдбовен край. Последно животът си в тази права загуби 17-годишно момче, а единствено това лято там станаха над 10 доста съществени произшествия.

Созопол, Приморско, Китен, Лозенец и Царево са претъпкани и в случай че страната желае да развие туризма като стратегически отрасъл наложително ще би трябвало да влага в разширението на този път до естествени за трафика му габарити, безапелационни са кметовете.
 Тапата край Ропотамо от този следобяд - едно всекидневно запушване през лятото 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР