В прословутата засекретена седма точка от указа на Владимир Путин

...
В прословутата засекретена седма точка от указа на Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин мобилизира 1 милион руснаци

В прословутата засекретена седма точка от указа на Владимир Путин за частична готовност, която бе пропусната при публикуването му, се приказва за това, че министерството на защитата на Русия може да призове до един милион души за присъединяване във войната против Украйна. Това заяви " Новая газета. Европа ", като се базира на източник от администрацията на президента на Руската федерация.

" Цифрата бе поправяна няколко пъти и в последна сметка се стопираха на един милион ", цитира вестникът думите на своя осведомител.

След оповестяването на мобилизацията военният министър Сергей Шойгу твърдеше, че тя ще засегне 300 000 резервисти, включително хора, които са отбили военната си работа и имат военна компетентност или военен опит.

 
При публикуването на указа седмата точка от него бе скрита с гриф " за служебно прилагане ", само че чиновници на държавното управление обясниха пред изданието, че не виждат тази точка даже в секретната система за междуведомствена замяна на документи, въпреки всекидневно в нея да се разгласяват указите на президента с подобен гриф.
ТЕМА преди 26 минути 372 преди 54 минути 640 преди 1 час 687
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР