В прощалното си президентско обръщение Доналд Тръмп посочи, че е

...
В прощалното си президентско обръщение Доналд Тръмп посочи, че е
Коментари Харесай

Бях първият президент на САЩ от десетилетия, който не започна нито една война: Тръмп - slava.bg

В прощалното си президентско послание Доналд Тръмп уточни, че е бил първият американски президент от десетилетия, който не е почнал нито една нова война. Освен това той прикани американците да се молят новият президент да успее да опази Съединените щати и да продължи просперитета им, само че отхвърли да назове по име своя правоприемник Джо Байдън. Президентът на Съединени американски щати Тръмп помилва някогашния си консултант Стив Банън, в границите на вълна от помилвания и анулира на присъди на 143 души, измежду които рап звезди и някогашни членове на Конгреса, съобщи Асошиейтед прес. Помилванията бяха оповестени от Белия дом в среднощ локално време, броени часове преди края на президенството на Тръмп.

"Тази седмица поставя клетва новата администрация и се молим за нейния триумф да резервира Америка в сигурност и разцвет ", сподели републиканският президент, съобщи БНР. "Ние насочваме най-хубавите си пожелания и също по този начин желаеме да имат шанс - доста значима дума ".

"Най-голямата заплаха, пред която сме изправени, е загуба на доверие в себе си, загуба на доверие в националното ни великолепие. Америка не е плаха нация от опитомени души, които би трябвало да бъдат предпазени от тези, с които не сме съгласни “.

Във видеообръщението Тръмп се опита да подчертае аспекти от своето президентство, с които той се гордее.

"Направихме това, за което дойдохме тук, и доста повече ", сподели той. "Минах през тежки борби, най-тежките борби, най-трудните избори - тъй като вие ме избрахте да направя това ".

Тръмп означи мирните съглашение в Близкия изток, за които посредничи неговата администрация, и похвали програмата си за външната политика.

"Ние съживихме нашите съюзи и обединихме народите по света, с цел да се противопоставим на Китай, както в никакъв случай до момента ", сподели той. "Особено съм горделив, че съм първият президент от десетилетия, който не е почнал нови войни ".

"Всички американци бяха ужасени от нападението над нашата Капитолия. Политическото принуждение е офанзива против всичко, което ценим като американци. Никога не може да бъде толерирано ", сподели той, визирайки щурма на 6-и януари от негови последователи.

"Сега, до момента в който се приготвям да предам властта на новата администрация по обяд в сряда, желая да знаете, че започнатото от нас придвижване занапред стартира “, акцентира Тръмп.

"Отивам си от това величествено място с лоялно и радостно сърце и оптимистичен дух и с висша убеденост, че за нашата страна и за нашите деца най-хубавото занапред следва ", заключи Тръмп.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР