В пролетния Денна Земята, когато започват глобалните дни за действие,

...
В пролетния Денна Земята, когато започват глобалните дни за действие,
Коментари Харесай

Новозагорската ДГ „Детски свят“ организира изложба - базар

В пролетния Денна Земята, когато стартират световните дни за деяние, проведени от FEЕ - Фондация за екологично обучение,

Учители и ученици на ДГ „ Детски свят “ Нова Загора, дружно с FEЕ - Фондация за екологично обучение, проведоха галерия - базар с артикули, свързани с биоикономиката. Вденя отдаден на Земята, малчуганите и техните учители посрещаха своите посетители в двора на детската градина, който се бе трансформирал във вълшебно кътче със усърдно подредени маси с био и еко произвеждане. Сред присъстващите бяха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, които с любознание разгледаха красивите произведения и отнесоха със себе си от особено направените артикули.



В изложбата със свое произвеждане се включиха възпитаниците на група „ Пчеличка “, които предлагаха артикули от био мед и разнородни сладки изкушения, приготвени по изобретателен метод, цветя и еко декорации.

От своя страна техните другари от група „ Мечо Пух “ бяха изложили в своето еко кътче ръчно рисувани торбички, кисийка от еко материал, цялостна с разнородни билки, семена от медоносни цветя, свещи от пчелен восък. На своя щанд палавниците от група „ Калинка “ демонстрираха бурканчета със самардала, ръчно рисувани торбички от малчуганите, ключодържатели от дърво, био мехлем, водни лилии и луфа от семейство „ Тиквови “, което е едногодишно растение, намиращо приложение в бита на индивида като екологична гъба за баня или в семейството. В проведената галерия - базар се включиха и родители от всички групи от ДГ „ Детски свят “, които бяха вложили доста обич и творчество в своите артикули.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР