В прогнозата за бюджета такова нещо като война няма. Това

...
В прогнозата за бюджета такова нещо като война няма. Това
Коментари Харесай

Да не приемаме бюджета сега, призовават икономисти

В прогнозата за бюджета такова нещо като война няма. Това съобщи икономистът Стоян Панчев пред БТВ. Той уточни, че прогнозата за парите на страната е проблематична и че на фона на дейностите от през днешния ден тя се обезсмисля.

Трябва да се мисли за прекъсване на процеса на приемане на бюджет и за преоценка на обстановката, тъй като или вероятно за изместване на тази актуализация, която е за юли да се случи в март, означи специалистът.

Кузман Илиев, който също е икономист, съобщи, че за жалост при актуализацията ще си приказваме закупуване на подводници и на зенитни ракети. Между другото, това не го споделям просто по този начин, това е на дневен ред и се приказва под сурдинка, добави той.

Илиев съобщи, че и преди година е алармирал, че най-големият риск за България е обстановката в Украйна.

За страдание не съм сигурен, че българското управление, без значение кое - дали е Борисов, Петков или който и да било, би трябвало да е готово за най огромните шокове. Те безусловно идват.

Илиев уточни още, че Европа е в доста комплицирана обстановка и изключването на руснаците от междубанковата система за преводи SWIFT значи завършек на доставките на природен газ за Европа. Това би трябвало да го имаме постоянно поради, тъй като просто европейците няма по какъв начин да си заплатят за тази услуга. Това е доста огромен проблем, съобщи Илиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР