В продължение на повече от половин година тази класация се

...
В продължение на повече от половин година тази класация се
Коментари Харесай

И при субфлагманите MediaTek е по-добра от Qualcomm: в декемврийския рейтинг на AnTuTu победител е смартфонът Redmi K70E

В продължение на повече от половин година тази ранглиста се оглавяваше от два модела основани на Snapdragon 7+ Gen 2.

Публикуваната през днешния ден (за декември 2023 г.) ранглиста на AnTuTu за субфлагмани е една същинска мини сензация. От почти месец април предходната година до момента тя се оглавяваше от два модела, основани на процесора Snapdragon 7+ Gen 2 – това бяха моделите Redmi Note 12 Turbo и Realme GT Neo5 SE. А в този момент и двата бяха победени от нов смарт телефон – Redmi K70E, основан на чипа Dimensity 8300-Ultra.

Още след представянето на Dimensity 8300-Ultra стана ясно, че моделите на Snapdragon 7+ Gen 2 най-вероятно няма да могат да устоят, а в този момент към този момент може да приказваме за това напълно решително. Освен това разликата сред Redmi K70E и втория Realme GT Neo5 SE е доста огромна: новата SoC на MediaTek се оказа в действителност доста мощна.

Между другото, Redmi K70E скоро ще излезе на световния пазар отвън Китай. Смартфонът ще се назовава Poco X6 Pro, а формалната премиера ще се състои на 11-ри януари тази година.

Всъщност можеше да се чака нещо сходно. Dimensity 8300, сходно на множеството съществуващи платформи, се състои от осем ядра: 4 × Cortex A715 и 4 × Cortex A510. Честотата на процесора може да доближи до 3,35 GHz. За графиката се грижи шестядреният ускорител Mali-G615 MC6 с поддръжката на API Vulkan 1.3. Наличен е и ИИ ускорителят MediaTek AI APU 780

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР