В продължение на няколко седмици Трейси МакКан наблюдаваше с ужас

...
В продължение на няколко седмици Трейси МакКан наблюдаваше с ужас
Коментари Харесай

Зомби апокалипсис: Нова дрога, разяждаща плътта, вдигна тревога в САЩ

В продължение на няколко седмици Трейси МакКан наблюдаваше с смут по какъв начин синините, които беше привикнала да получава от инжектирането на фентанил, започнаха да се втвърдяват в ризница отпочерняла тъкан.Трябва да е попаднало нещо в кръвта, написа " NY Times ".

Смяната надилъра оказа помощ.Хората споделяха, че дрогата на всеки се допълвас нещо, което предизвиква ужасни, мъчителни рани.

„ Сутрин се събуждах в сълзи, тъй като ръцете ми ерозираха “, сподели 39-годишнатаМаккан.

В квартала й във Филаделфия ивсе по-честовзоните с наркотицив цялата страна, скотски транквилизатор, наименуван ксилазин - прочут с улични имена като " tranq ", " tranq dope " и " sombie drug " - се употребява за струпване нафентанил, което прави въздействието му още по-опустошително.

Ксилазинът предизвиква рани, които избухват с люспеста мъртва тъкан.Нелекувани, те могат да доведат до ампутация.Той провокира безтегловност в продължение на часове, което прави потребителите уязвими за обезчестяване и обир.Когато хората дойдат на себе си, удоволствието от фентанила от дълго време е избледняло и те незабавно жадуват за още.Тъй катоксилазинът е седатив, а не опиоид, той се опълчва на общоприетите лекувания за превъзмогване на предозирането с опиоиди.

Снимка: Getty Images

Повече от 90 % от лабораторно тествани допинг проби във Филаделфия са били позитивни за ксилазин, спореднай-новите данни.

„ Твърде късно е за Филаделфия “, сподели Шон Уестфал, служащ на терен вPrevention Point Philadelphia, 30-годишен център за здравни услуги в Кенсингтън -кварталав епицентъра на търговията с опиати в града.

„ Запасите на Филаделфияса наситени.Ако други места в страната имат избор да го избегнат, те би трябвало да чуят нашата история ", съобщи той.

Проучване, оповестено през юни,откри съществуването на ксилазин в доставките на медикаменти в 36 щата и окръг Колумбия.В Ню Йорк ксилазин е открит в 25 % от пробите на медикаменти, макар че здравните чиновници споделят, че действителното насищането сигурно е по-голямо.През ноември Администрацията по храните и медикаментите издадеобщонационално предизвестие за ксилазин на четири страницидо клиницистите.

Снимка: Getty Images

През декември Службата за национална политика за надзор на опиатите съобщи, че проследяваразпространението от близко, а списаниетоPediatrics разгласява разбор на три случаяна усвояване на ксилазин от дребни деца.

Истинското разпространяване на ксилазин обаче не е известно.Болниците не тестват за това.Някои държавни медицински специалисти също не го вършат рутинно.

Наркотикът съществува в легална сива зона.Одобрен преди 50 години от FDA като аналгетик, постановен от ветеринарен доктор, той не е посочен като следено вещество за животни или хора и затова не предстои на непоколебим надзор.По този метод не е бил врадара нафедералните правоприлагащи организа отклонение или корист.

Снимка: Getty Images

" По горещите летни улици виждах хора, чииторани бяха покрити с бълхи и червеи ", споделя госпожа Маккан.

Самоунищожение в най-чистия му тип

„ Тази дрога безусловно изяжда плътта ви. Това е самоизтребление в най- чистия му тип ", сподели тя.

Tranq dope е непрестанно променлива примес от ксилазин, седатив и нормално опиоид, като всеки вид лекарство се свързва с разнообразни мозъчни рецептори.Въпреки че има задоволително проучвания върху опиоидите, няма съвсем никакви проучвания върху ксилазин при хора.Въпреки чее откритприфатални свръхдози, при които са участвали опиоиди, директната му връзка с фаталността не е открита.

Ксилазинът е създаден през 1962 година като анестетик за ветеринарни процедури.Тестванията при хора бяха прекъснати, защото лекарството докара до респираторна меланхолия и ниско кръвно налягане.Употребата му като пристрастяващ сурогат на хероина най-вероятно е почнала около2000-тагодина.

Лекарите са комплицирани от това по какъв начин ксилазинът предизвиква толкоз мощни рани, че те в началото наподобяват на химически изгаряния.Дори може да не се появяват на местата на инжектиране, само че постоянно на пищялите и предмишниците.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР