В продължение на консултациите за подкрепа на инициирана от Продължаваме

...
В продължение на консултациите за подкрепа на инициирана от Продължаваме
Коментари Харесай

ПП получи подкрепа от ДБ за Бюджет 2023

В продължение на консултациите за поддръжка на инициирана от „ Продължаваме промяната “ декларация на Народно събрание, с която се приканва служебното държавно управление да внесе пълностоен план на бюджет за 2023 година, през днешния ден беше извършена среща с управлението на „ Демократична България “.

На срещата беше декларирана поддръжката на „ Демократична България “ за Бюджет 2023.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков прикани да се разделят политическите диалози за мандати от тематиката за бюджета, тъй като тя е фокусирана върху решаването на действителните проблеми на хората. „ Когато има двуцифрена инфлация, минимална заплата от 710 лева е несъответстваща за идната година. С Демократична България имаме доста общи хрумвания за обществени политики, за данъчни облекчения и за увеличение на прага на Данък добавена стойност до 160 хиляди лева По всички тези политики може да се фокусираме “, уточни Петков. Той увери, че отговорно ще се създадат сметките, тъй че да се вместим в 3% бюджетен недостиг, само че и да се осъществят обществените политики.

Асен Василев уточни, че една бюджетна процедура лишава повече от месец, а декларацията за бюджета, импортирана от „ Продължаваме промяната “ на 1 ноември, даже още не е разпределена от ръководителя на Народното събрание за разискване в комисии. Ако на следващия ден стартира разискването, бюджетът може да бъде признат предколедно, а е доста значимо страната да стартира годината с естествен бюджет, сподели той. Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов сподели, че въпросът за напредване на декларацията би трябвало да се сложи взаимно на Председателски съвет на Народното събрание.

На срещата беше разисквана и тематиката за втория мандат. Кирил Петков увери, че „ Продължаваме промяната “ ще подходи отговорно, когато пристигна времето за втория мандат, само че в този момент, в мандата на ГЕРБ, не би трябвало да им се лишава тяхната отговорност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР