В продължение на десетилетия учените разглеждаха хипотезата, че нашата Вселена

...
В продължение на десетилетия учените разглеждаха хипотезата, че нашата Вселена
Коментари Харесай

Първото научно доказателство, че ранната Вселена някога е била холограма?

В продължение на десетилетия учените разглеждаха хипотезата, че нашата Вселена е или в миналото е била, гигантска холограма, където законите на физиката изискват единствено две измерения, само че всичко наподобява тримерно за нас.

Както можем да си представим, тази догадка не е изключително лесна за доказване, само че в този момент физиците споделят, че имат емпирично доказателство от ранната Вселена, което пасва на теорията за Холограмата толкоз добре, колкото пасва и на общоприетия модел на Големия Взрив.

“Всеки от тези два модела прави характерни предсказвания, които ние може да тестваме като уточняваме данните си и усъвършенстваме теоретичните си разбирания, евентуално в границите на идващите пет години, ” разяснява един от учените на екипа, доктор Ашфорди от университета Уотърлу в Онтарио, Канада.

Учените не настояват, че живеем в холограма в този момент – те настояват, че по време на най-ранните стадии от раждането на вселената или в продължение на към няколкостотин хиляди години след Големия Взрив, всичко е било “прожектирано ” в три измерения от двумерна граница. 

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР