В присъствието на премиера Кирил Петков вицепремиерът по еврофондовете и

...
В присъствието на премиера Кирил Петков вицепремиерът по еврофондовете и
Коментари Харесай

ЕБВР ще подпомага България по енергийните проекти от Плана за възстановяване

В наличието на премиера Кирил Петков вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев и президентът на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) Одил Рено-Басо подписаха меморандум за съгласие, с който интернационалната финансова институция ще подкрепи българското държавно управление в провеждането на структурни промени и в реализацията на планове, финансирани от фондове на Европейски Съюз през програмния интервал 2021 – 2027 година Европейска банка за възстановяване и развитие ще окаже поддръжка и за планове в енергийния бранш, включени в българския План за възобновяване и резистентност. Той включва 6,3 милиарда евро под формата на безплатни средства от Европейски Съюз. В него са заложени планове и промени в основни области като опазване на здравето, обучение, транспортна съгласуваност, енергетика, цифровизация и бизнес среда.

По време на подписването министър-председателят акцентира, че България има един доста добър работещ План за възобновяване и резистентност, посредством който ще бъде подкрепено провеждането на редица промени в страната ни.

Премиерът Петков посочи, че експертизата и опитът на експертите от Европейската банка за възобновяване и развиване ще бъдат от изключителна изгода на българското държавно управление за възстановяване на качеството на плановете. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР