В присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев

...
В присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев
Коментари Харесай

Две напълно обновени зали за лека атлетика откриха в Пловдив

В наличието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев през днешния ден в Пловдив бяха публично открити две напълно актуализирани зали за лека атлетика на закрито. В тях са вложени над 660 хиляди лв. , като и двете зали са реновирани с поддръжката на министерството.

Министър Красен Кралев посети първо лекоатлетическата зала на спортния комплекс по лека атлетика на Ботев край Гребната база. Тук той бе посрещнат от най-голямата вяра на българския спорт - олимпийският първенец по троен скок за младежи Александра Начева , по остаряла българска традиция с питка и сол. 139 хиляди лв. са вложени в реконструкцията на залата.
„ Пловдив е столицата на българската лека атлетика и заслужава да има места за зимна подготовка. Без тези зали няма по какъв начин да се чака от спортистите да завършат цялостния цикъл на подготовка през годината “, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев откакто преряза алегорично лентата дружно с кмета Иван Тотев, регионалния шеф Здравко Димитров, Алекс Начева и треньорът й Стойко Цонов.
По-късно министърът посети и залата до стадион " Локомотив " в парк " Лаута ", която бе актуализирана с 525 хиляди лв.. Тук Красен Кралев бе посрещнат от друго огромно име в тройния скок - Габриела Петрова.
" Излишно е да загатвам какви обичаи има пловдивската лека атлетика. Надявам се да има по-голяма и по-силна вълна от млади спортисти като Александра Начева, които да последват пътя на огромните български спортисти като Стефка Костадинова и Атанас Търев. Те са колоси в българския спорт. Пожелавам на пловдивските деца да последват Габриела Петрова и Александра Начева, тъй като двете са феноменални състезателки. Начева завоюва всичко допустимо, каквото имаше тази година. Тази зала дава опция на пловдивските деца да се приближат до най-хубавите резултати на българските спортисти в историята ", съобщи Красен Кралев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР