В приказките всички са много силни, но когато реално трябва

...
В приказките всички са много силни, но когато реално трябва
Коментари Харесай

Кирил Петков призна: На приказки всички сме много силни, но никой нищо не прави

В приказките всички са доста мощни, само че когато действително би трябвало да създадем нещо, никой не прави нищо. Това самопризнание направи тази заран съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

„ Ако си имахме доверие с ГЕРБ, ние нямаше да отидем на последващи избори. Ние просто си нямаме такова “, добави той.

По думите му, нямало значение с кого ще са в коалиция след предварителните парламентарни избори след 27 октомври, в случай че България върви напред в развиването си като европейска страна.

„ Това, което слагаме сега като модел е моделът, в който да има – равноотдалечен министър председател, експерт, правист или икономист, който да припознае главната политика в програмата на партиите “, посочи съпредседателят на ПП-ДБ.

Кирил Петков уточни, че по време на сглобката, в която бе част ПП-ДБ, не са създали нито една неточност и в ущърб на обществото.

„ Ние сме в политиката, тъй като България може да бъде европейска естествена страна “, уверен е той.

Според него има подобаващи претенденти за министър председател след предварителните избори. Съпредседателят на Политическа партия е безапелационен, че последното нещо, което би направил сега е да споделя хрумвания и претенденти за министър председатели.

„ Това, което бих желал да кажа е, че не държим да имаме министри и министър-председател, само че това, което ще държим е политиката по приходите да бъде част от програмата за ръководство “, добави той.

Кирил Петков за следващ път посочи политиките, към които ще се стремят ПП-ДБ през новия мандат.

Това са майчинството да се изплаща в цялостния размер и след втората година, в случай че майките се върнат на работa, продължение на правосъдната промяна, промяна в антикорупционното законодателство и други

„ По време на общото ни ръководство ние с БСП имахме избрани сходства, с дребни разлики. Например ние гледаме на социланите средства като инвестици,и те по-различен метод “, изясни той.

По отношение на двете фракции на Движение за права и свободи, съпредседателят на Политическа партия акцентира, че не знае кой от двата лагера ще влезе в идващия парламент. Според него обаче, съществува огромен риск Делян Пеевски да не бъде измежду депутатите.

SafeNews напомня, че през вчерашния ден и сътрудника на Петков Асен Василев направи самопризнание, а точно: За първи път България не е последна по приходи в Европейски Съюз. Предпоследни сме, сподели той. 

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР