В приказките е лесно - целуваш чудовище или жаба и

...
В приказките е лесно - целуваш чудовище или жаба и
Коментари Харесай

Ако щете вярвайте: Целувката вдига заплатата

В приказките е елементарно - целуваш страшилище или жаба и ги превръщаш в хубав принц. Но и в действителността нещата не стоят доста по-различно. Освен проявата на усеща, милувката има и извънредно удобно въздействие върху организма ни.

Сбогом, болежка и меланхолия

Допирайте устни не по-малко от три минути, с цел да спасите организма от напрежението и депресията. Ендорфините, които се отделят, унищожават кортизола, считат канадски психолози. Професор Уолтър Тоумен даже е присъединил целуване в курса си, ориентиран към блокиране на напрежението. Страстната ласка е ефикасна и като болкоуспокояващо средство, избавя от мигрена и зъбобол. Според проучванията действието е 200 пъти по-силно от морфина.

Целувка за шанс

Според изследванията мъжете, целуващи дамите си, преди да тръгнат на работа, имат по-високи приходи спрямо тези, които не го вършат. Британски учени обясняват, че хората, които не се скъпят на ласки, по-често се демонстрират като оптимисти, уверени са в силите си и по-бързо реализират триумфи в персоналния живот и кариерата си. Статистиката сочи, че най-рядко се целуват англичаните, на което евентуално се дължи вроденият им песимизъм. А изненадващо, най-често го вършат немците.

За феновете на рисковото

При целувката и да вземем за пример при пукотевица с револвер организмът ни създава едни и същи хормони. А притокът на адреналин покачва умствената и физическата интензивност. Така че правете обич, а не война.

Най-доброто лекарство

Австрийският лекар Улф Беминг счита, че целувката оказва помощ за поддържането на общия тонус на организма и основаването на имунитет. Освен това той счита, че докосването на устни може да замести имунизацията против грип, тъй като в слюнката се съдържат голям брой бактерии, 80 % от които участват при всички, а 20 на 100 са самостоятелните, които обменяме с колегата. Така че по време на целувката се създават антитела. Според учени от Австралия в слюнката се съдържа най-голямото количество антибиотици. С тях са съгласни и американски медици, които са уверени, че целувката е най-хубавата профилактика против болести на белите дробове. Пулсът се учестява и органите стартират да работят в периодичност 60 вдишания в минута, до момента в който в умерено положение те са едвам 20.

Холивудска усмивка

Изследователи от Чикагския стоматологичен институт също споделят: " Целувайте се за здраве ". Засиленото обособяване на слюнка, богата на съединения на фосфор и калций, доста намалява възникването на кариес. Так милувката се явява по-ефективна от дъвката.

Сто години - един въпрос

Поредните проучвания на американски експерти откриват следната причинност. Хората, които се целуват доста, живеят приблизително пет години повече от тези, които се скъпят на милувки.

Лекува алергиите

Японски медици са стигнали до заключението, че целувката понижава направата на хистамин, който провокира алергичните реакции в организма. Рецептата е следната - впивайте устни в тези на обичания човек в продължение на 30 минути, желателно под съпровода на спокойна музика.

Целувка за хубост

Страстната ласка задейства 34 мускула на лицето, някои от които не могат да се засилват по различен метод. Подобен фейсбилдинг служи като отлична профилактика против бръчките. Състоянието на кожата се усъвършенства от целувките за сметка на ускоряването на кръвообращението.

Милувка вместо крос

Само почтената целувка по бузата изгаря пет калории, а при чувствената се губят към 30. А минута от тази приятна интензивност е равносилна на пробег от половин километър. Целувайте се и ще свалите непотребни килограми.

Профилактика на развода

Статистиката сочи: 40 на 100 от фамилните двойки считат френската целувка за една от огромните прояви на обич. Психолозите са уверени, че чувствената ласка е най-хубавата профилактика против бракоразвод. Сексолозите намират и здравно удостоверение на това - докосването с устни разсънва половото предпочитание при 70 на 100 от мъжете.

ЛЮБОПИТНО

През лятото се целуваме три пъти по-често, в сравнение с през което и да е друго време на годината.

Едноминутна целувка изразходва 26 калории.

През целия си живот човек прекарва две седмици, предан на ласки.

Някои учени считат, че притежаваме неврони, които ни оказват помощ да намираме устните на обичания в тъмното.

50 на 100 от хората се целуват за първи път преди навършването на 14 година

Френската целувка е измислена епохи преди половата гражданска война и напълно не от французите.

Психолози считат, че децата, които са целувани постоянно, израстват като по-способни, с развито критическо мислене и креативен привички.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР