В предаването Още от деня по БНТ проф. Ангел Димитров,

...
В предаването Още от деня по БНТ проф. Ангел Димитров,
Коментари Харесай

Проф. Ангел Димитров: Въпреки огромния натиск върху българите в РСМ, 3500 души са се осмелили да посочат, че са българи

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия проф. Ангел Димитров, сподели че изявлението на Пендаровски е провокация, доколкото тя е една обичайната демонстрация сред двустранните връзки. „ А и изцяло се вписва в предизборната акция, тъй че е и за вътрешна приложимост. "

Според някои изследвания към този момент сякаш по-голямо преимущество има опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, само че дали е тъкмо по този начин ще разберем скоро, изясни Димитров. „ Но българската тематика явно за следващ път се вкарва във вътрешнополитическите игри като тематика да се мери патриотизмът, патриотарството на играчите на политическата сцена ".

Относно изявлението на Ковачевски приказва за странна и историческа, и политическа просвета, и за политическа безнаказаност, счита Димитров. „ Но няма нищо ново. Не желая да се връщам към тематиката за по този начин нареченото „ малцинство ", която е и политически, и исторически несъстоятелна. Към тази тематика стана нормална за някои политици, много постоянно за Пендаровски. Когато беше направено преброяването в Македония след дълъг интервал, то беше много зле признато от всички, беше определяно като несъстоятелно както от албанските, по този начин и от другите партии. Истината е, че макар големия напън върху българите в РСМ, все пак че доста от тях въобще не са били питани, не са били даже преброени, макар че някои са били привиквани в полицията, над 3500 души са се осмелили да посочат, че са българи. И тогава като един опит да се неглижира положението на тези хора, недоволството им от метода, по който те са третирани, още веднъж беше извадена тематиката за „ македонско малцинство " в България ".

Българска национална телевизия, „ Още от деня "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР