В предаването Още от деня по БНТ Илиана Иванова, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Илиана Иванова, каза
Коментари Харесай

Илиана Иванова: В последните 12 г. България изпълнява критериите за Шенген и позициите на ЕП и ЕК са много ясни

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Илиана Иванова, сподели че ролята на Европейска комисия като орган, който взима най-важните законодателни решения за Европейски Съюз се взимат тук и в случай че нямаме място на масата на еврокомисарите, ще бъдем изключени от тези процеси. „ И несъмнено по тази причина незабавно влизаме в деяние и започваме присъединяване в този развой ".

Знаем, че в последните 12 година България извършва критериите за банкет в Шенген и позициите на Екологичен потенциал и Европейска комисия са доста ясни, добави Иванова. „ Дори се уморихме да повтаряме едно и също какъв брой добре изпълняваме критериите. Много ясно беше казано предходната седмица от Фон дер Лайен беше приносът, който България и Румъния имат към Шенгенското пространство, тъй че това остава значим приоритет за Европейска комисия и персонално за мен ".

Ресорът ми е доста стратегически и значим, безапелационна е Иванова. „ Започвайки от бюджета и търсене на способи за в допълнение финансиране - това ще бъде в топ целите. Не единствено европейското финансиране, което имаме, ясно е че имаме и национално финансиране и би трябвало да се работи интензивно с държавите-членки, България има какво да наваксва, макар че направи доста. И когато успеем да съберем това належащо финансиране, би трябвало да ги насочим в най-важните цели. Това са вложения в новите надълбоко софтуерни производства, чиста стомана, чиста сила, в изкуствен интелект, в производства, конкурентноспособни, с авангардни материали, които да вършат по този начин, че производствата да остават в Европа. Разбира се привличане и задържане на висококвалифицирани фрагменти ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg