В предаването Лице в лице по Бтв Теменужка Петкова, каза

...
В предаването Лице в лице по Бтв Теменужка Петкова, каза
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Почти всички софийски структури са номинирали Антон Хекимян

В предаването „ Лице в лице " по Бтв Теменужка Петкова, сподели че съвсем всички софийски структури са номинирали Антон Хекимян. „ Той е обществена фигура, различим е. Той е един млад и образован човек. Въпреки това нищо не му е пречило да бъде сериозен към нас. Това е един доста добър избор за столични. "

Във връзка с прекосяването на страната ни към зеления преход, Петкова съобщи: „ Териториалните проекти за обективен преход са извънредно значими, те обаче не са обективни. Не бива да се потегля към закриване на въглищните централи и уволнение на тези, които работят там. „ Най-важното е, че тези проекти не са били обсъждани от директно засегнатите хора от района. В тези проекти няма нито един очакван лев за междинни технологии. Никой не е помислил по какъв начин ще бъдат обезщетени тези хора. Няма по какъв начин да се работи без тези мощности. Те обезпечават 50% от електрическата енергия на страната, а зимата - до 60%. Кой вложител ще пристигна в района на Стара Загора, в случай че няма работна ръка. Най-фрапиращ е индикативният лист, в който щели да попаднат избрани компании ", изясни тя.

„ Приканвам всички виновни институции да не неглижират казуса с въглищните централи ", съобщи някогашният енергиен министър.

„ Никой не знае по какъв начин тъкмо са били подбрани тези 11 компании. Те ще си разпределят финансиране в размер на малко над 1,6 милиарда лв.. Основната им активност е обвързвана с построяването на фотоволтаични съоръжения. Проблемът е, че не е имало гласност и бистрота при избора на тези компании ", сигнализира тя.

Според Теменужка Петкова тези проекти би трябвало да бъдат поправени. „ В случая не става дума за доверие и съмнение, а за надзор. Ако ние затворим въглищните си централи би трябвало да ни кажат с какво ще ги сменяем. Проблемът ще засегне всички нас. Този преход би трябвало да е равномерен и да не заплашва енергийната сигурност на страната. Ние имаме ресурси от лигнитни въглища за идващите 60 години. Каква по-голяма енергийна сигурност от това ", уточни някогашният енергиен министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР