В предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се излъчва

...
В предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се излъчва
Коментари Харесай

Камен Шишманов в студиото на Бареков и Байрактаров: Съдебните власти в България са политически подчинени и зависими! Кой ще поеме отговорността за изгорелите милиони в Пловдив?

В предаването "Бареков и Байрактаров без цензура ", което се излъчва всяка събота от 10:30 ч. по телевизия "Eвроком ", зам. - ръководителят на общинския съвет на Пловдив Камен Шишманов разяснява милионите, които Община Пловдив заплати за неработеща транспортна система.

Той стартира с предистория, като се върна през недалечната 2010 -а година, когато пет огромни града: София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе бяха избрани с целеви финансови европейски средства в размер на към 40 милиона по стратегия "Устойчив и интегриран градски превоз ". Сумата избрана за град Пловдив е възлизала на 44 милиона лв., които са били предопределени за създаване на велоалеи, светофари и безкондукторно таксуване.

Шишманов назова името на компанията, спечелила търга, а точно испанската компания "Инра ", която както неотдавна се разбра е взела участие и в поръчка за видеонаблюдение на южната ни граница, което видеонаблюдение спря да работи, малко откакто изтече срокът му на гаранция.

Същата е ориста и на осведомителните табла в Пловдив, също на въпросната компания. Те са изгорели при самото включване и Шишманов означи, че на процедура са изгорели към 22 милиона лв..

Зам. - ръководителят добавя, че компанията производител е отказала да бъде изработен ремонт на осведомителните табла, с извинението, че тяхната работа е свършена и подписа на Борислав Кръстев от "Организация и надзор на превоза " към този момент попада върху контракта с компанията.

Шишманов направи равносметка: Фирма "Инра " е получила парите си, остават с чисто име, пловдивчани обаче нямат безкондукторно таксуване, "паметниците " стоят по спирките неизползваеми, осведомителните табла мълчат и хващат наслойка и всичко това за 44 милиона!

Шишманов счита също, че когато се даде публичност на проблем с такива мащаби, прокуратурата неотложно би трябвало да се самосезира. Той изрази терзание, че правосъдните управляващи в България са политически подчинени и подвластни.

Байрактаров даде образец с минал случай, в който депутатка от Самоков е била принудена да се откаже от поста си, поради проблем със спирка за 2000 лв.. В случая с Пловдив приказваме за 44 милиона, а Иван Тотев остава безнаказан. Шишманов си изяснява това с "въртене в обаян кръг ", в който както загатна по- рано съдът е политически подвластен. Той добави, че България е в безспорна невъзможност.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР