В Прага започва фестивалът на българското кино. За десета поредна

...
В Прага започва фестивалът на българското кино. За десета поредна
Коментари Харесай

В Прага започна фестивалът на българското кино

В Прага стартира фестивалът на българското кино. За десета поредна година чешката столица посреща най-новите и сполучливи български филми. Кои от тях са в програмата на юбилейното издание и каква е силата в първата вечер, описват специфичните ни пратеници - Анна Ангелова и операторът Станислав Ангелов.


Тази година в програмата на кинофестивала са включени 10 заглавия, а прожекциите не престават до 22 март. В момента феновете гледат кино лентата " Вездесъщият ".
Галина Тодорова - шеф на Български културен институт в Прага: Продължаваме на следващия ден вечер с " Извън пътя " на огромния български режисьор Николай Волев. Втората прожекция на следващия ден вечер е на " Събирач на трупове ". В събота още веднъж имаме два кино лентата - " Възвишение ", и " Маймуна ". В неделя имаме прелестната приказка " Лили рибката ". Смея да настоявам, че фестивалът се трансформира в културно събитие в чешката столица, търсено и предстоящо. От самото начало си слага упоритостта, тъй като всички филми са с чешки надписи, настрана и с на британски. Ние се стараем и осигуряваме чешки надписи. Най-честите мнения,които получаваме, са следващата година ще има ли.
Тази година знак на фестивала е кукерът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР