В повечето случаи косата пада постепенно, но понякога има ситуации,

...
В повечето случаи косата пада постепенно, но понякога има ситуации,
Коментари Харесай

Тези симптоми предвещават оплешивяване

В множеството случаи косата пада последователно, само че от време на време има обстановки, когато всичко се случва ненадейно.
Лекари от Съединени американски щати приказваха за това какви признаци на косопад могат да демонстрират, че плешивостта е почнала и на какво би трябвало да обърнете внимание. Заслужава да се означи, че плешивостта може да отнеме разнообразни интервали от време - oт няколко месеца до няколко години.
Първите признаци на допустима алопеция са:
• Косата става по-тънка;
• Размерът на плешивото място последователно се увеличава;
• Ако съберете косата дружно, получавате много тънка опашка;
• Размерът на плешивите петна се усилва всеки месец или година.
По-сериозните признаци включват обстоятелството, че косата пада в огромни количества, за няколко дни се е образувало плешиво леке ​​или човек е изгубил по -голямата част от косата си.
Такива знаци се виждат задоволително елементарно, само че има и такива, на които постоянно не се придава изключително значение. Например, скалпът стартира да изгаря или изтръпва. Редовен сърбеж участва в областите, където косата пада. Може също да изпитате язви или отичане на главата, зачервяване и просто дискомфорт. Такива прояви могат да демонстрират, че плешивост ареата е почнала да се развива.
Алопеция ареата е положение, при което космите могат да падат освен от главата, само че и от всяка друга част на тялото. Най-често косопадът се случва по главата, веждите, брадата, миглите. Понякога изцяло всички косми по тялото могат да изчезнат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР