В повечето случаи, когато стане дума за високо заплащане у

...
В повечето случаи, когато стане дума за високо заплащане у
Коментари Харесай

Секторът в България, в който заплатите достигат тези на IT индустрията

В множеството случаи, когато стане дума за високо възнаграждение у нас, си представяме IT промишлеността. Има обаче един различен бранш, който отбелязва сериозен напредък и където заплащането става все по-конкурентно на IT сферата. Става дума за производствения бранш. Това демонстрират данните на HR компанията.

В индустриалния бранш в България все още търсенето на механически фрагменти - инженери, оператор-техници, е все по-засилено.

" Очаква се секторът да последва IT сферата като трендове и да се очертае огромно търсене за малко фрагменти, които ще вдигнат упованията си за хонорари ", разяснява Галина Попова - основен HR съветник в GI Group.
 Производственият бранш в еврозоната се форсира, само че неравномерно
Производственият бранш в еврозоната се форсира, само че неравномерно

Според нов отчет

Въпреки вложенията в автоматизация неналичието както на общи, по този начин и на квалифицирани служащи остава главно предизвикателство за българските производства, демонстрира отчетът на тематика " Производство - световни HR трендове 2023 година ".

Възнагражденията

Възнагражденията в бранша на промишлеността зависят най-много от района, в който е компанията и заеманата позиция.

" В момента следим инженерни хонорари, който доближават хонорари в IT сферата ", споделя Галина Попова.

Липсата на фрагменти в индустриалния бранш е забележителна, най-много поради по-ниския интерес на младежите. Въпреки това трендовете в индустриалната промишленост са за продължаващ напредък, само че на фона на липса на личен състав и автоматизация на производството.
 Каква междинна работна заплата може да очаквате в другите области на страната?
Каква междинна работна заплата може да очаквате в другите области на страната?

Изненадващата позицията на Пловдив

Повишението на възнагражденията през миналата година, комбинирано с вдигащите се цени на комуналните услуги прави сложна предвидимостта за бизнеса. Оказва се, че все по-често служащите излизат по-скъпо на компаниите от плануваното произвеждане при започване на годината.

AI и автоматизацията в производството

Въпреки повишеното потребление на AI и автоматизацията в производството 51,3% от мениджърите споделят, че човешката работна мощ ще остане от решаващо значение за промишлеността.

Докладът на Gi Group Holding открива, че 85% от вземащите решения в индустриалната промишленост имат вяра, че търсенето на характерни професионални профили ще се промени в бъдеще.

Въпреки общоприетото разбиране, че софтуерните принадлежности ще обезсмислят огромен брой човешки работни места, повече от един на всеки двама (51,3%) мениджъри в производството са уверени, че работната мощ ще остане от решаващо значение в бъдеще. 23,3% чакат, че автоматизацията ще сътвори нови работни места и благоприятни условия за кариера, а други 20,3% считат, че служащите ще бъдат трансферирани на нови позиции.

Като цяло автоматизацията се преглежда като опция за фирмите да усилят производството и да останат конкурентоспособни, а за чиновниците да подобрят уменията си, да порастват професионално и да получават по-високи заплати.
 Индустрията в България: Всеки пети служащ е над 55 година, за какво не идват млади?
Индустрията в България: Всеки пети служащ е над 55 година, за какво не идват млади?

В международен мащаб наклонността е заетите в производството да умеят все повече
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР