В последно време излезе много информация за патентни заявки, концептуални

...
В последно време излезе много информация за патентни заявки, концептуални
Коментари Харесай

Тайванският институт ITRI показа прототип на сгъваем смартфон с AMOLED екран

В последно време излезе доста информация за патентни поръчки, концептуални решения и клюки за сгъваеми смарт телефони.
Но през днешния ден се появи видеоклип, показващ напълно действителен първообраз на смарт телефон с еластичен AMOLED екран . Устройството е основано от тайванския институт ITRI (Industrial Technology Research Institute).



В разгънат тип смарт телефонът със своите габаритни размери наподобява на таблет, а в прегънат припомня на портфейл. Прототипът наподобява много недодялан с шарнирното си съединяване вид Lenovo Yoga Book. Но комерсиалния артикул сигурно ще бъде изгладен и няма да има сходни дефекти.



Интересно е, че прототипът не се сгъва тъкмо на половина и в сгънато положение остава да се вижда линия от екрана. В нея се демонстрират уведомленията и другата служебна информация, като по този метод не се постанова непрекъснатото разгръщане на устройството с цел да се види какъв брой е часът или да се прочете пощата.



Телефонът разпознава прехода от едното положение в друго, като тази информация може да се употребява да вземем за пример, за прелистване страниците на електронна книга. Според производителя, сгъваемият екран е предпазен от надраскване и може да бъде прегънат и разгънат 200 000 пъти без щета за матрицата. Ако устройството бъда сгъвано и разгъвано по 150 пъти дневно, сгъваемият екран може да издържи към 4 години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР