В последно време една от най-горещите теми в икономическия свят

...
В последно време една от най-горещите теми в икономическия свят
Коментари Харесай

БРИКС: Ще се присъедини ли Египет към алианса?

В последно време една от най-горещите тематики в икономическия свят е тази за БРИКС - алиансът от 5 страни, който желае да промени интернационалната търговия, създавайки опция на щатския $.

БРИКС е акроним на пет от водещите стопански системи в света: Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Заедно тези страни се стремят да основат своя лична валута , с цел да понижат въздействието на Съединени американски щати на международния търговски пазар посредством дедоларизация. Нови страни към този момент демонстрират интерес да се причислят към организацията, в това число Египет.

Интересът на Египет към алианса БРИКС набъбна през последните две години. Това частично се дължи на спекулациите за нова валута. Постепенното развиване на финансова система, която не е обвързвана с $, е нещо, което африканската страна желае да направи.

Също по този начин египетската стопанска система ще се възползва от образуването на запаси за решение на проблемите с ликвидността. Тази групировка ще се оправи по-добре с световните рецесии посредством стопанската система на страните членки.

Освен това Египет се надява да откри повече търговия с национални валути. Това е нещо, което се разисква интензивно от БРИКС и ще бъде разисквано изключително на идната среща на върха през август. Въпреки влошаващата се стопанска система и слабата суверенна валута, Египет наподобява избира aлианса БРИКС като метод за решение на паричните си проблеми.



През март тази година Кайро зае финансова позиция в Новата банка за развиване (НБР), която е създадена от алианса БРИКС. Това е първата сигурна стъпка за присъединение на една страна към БРИКС. ОАЕ, Бангладеш и Уругвай също към този момент направиха това.

Египет взе участие в срещите на върха на БРИКС през 2017 година и 2022 година Вероятно ще се включи и в идната в Южна Африка. Макар че формалното включване на още страни в БРИКС по време на срещата на върха не е гаранция, тематиката за новите членове и новата валута ще бъде настояща.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР