В последния работен ден преди великденската ваканция депутатите ще обсъдят

...
В последния работен ден преди великденската ваканция депутатите ще обсъдят
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат промените в Закона за мерките срещу изпирането на пари

В последния работен ден преди великденската почивка депутатите ще обсъдят на първо четене измененията в Закона за ограниченията против изпирането на пари, с които отпада задължението сдруженията да внасят в ДАНС вътрешните си правила против прането на пари. В дневния ред на Народното събрание са и измененията в Закона за локалните налози и такси, с които се анулира спомагателният заможен налог в курортите.

С промените в Закона за ограниченията против изпирането на пари сдруженията, които би трябвало да изпратят за утвърждение в ДАНС своите проекти за образование на чиновниците по различаване на съмнителни интервенции или покупко-продажби по отношение на използването на закона, ще имат 6-месечен период от публикуването в уеб страницата на ДАНС на националната оценка на риска, да разпознават рисковете и да ги включат в своите правилници, без да са задължени да ги внасят в дирекцията „ Финансово разузнаване “.

Декларация за действителни притежатели на компании по Закона за ограниченията против изпирането на пари ще подават единствено тези, които не са вписани в указател Булстат или в Търговския указател.

С измененията отпада и задължението адвокатурата да рапортува на ДАНС за всеки собствен нов клиент.

Промените в незабавен порядък в Закона за локалните налози и такси идват след решението на Конституционния съд, според което по-високите данъци в курортите водят до неравно отнасяне на другите притежатели, а имущественият налог се дефинира непозволено от метода на прилагане на жилищата. Досегашните текстове предвиждаха парцелите в курортни обитаеми места, които не са главно жилище, не се отдават чартърен или не са регистрирани като туристически обекти, да се таксуват с по-висок локален налог. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР