В последния работен ден от седмицата, времето ще остане топло

...
В последния работен ден от седмицата, времето ще остане топло
Коментари Харесай

Валежи и застудяване през почивните дни, очаква ни хладна седмица

В последния работен ден от седмицата, времето ще остане топло за февруари, превалявания не се чакат, а и температурите ще бъдат относително високи – от 9-10 градуса в Западна България, до 14-15 градуса тук-там в Източна България, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В първия почивен ден – събота, още от сутринта ще стартират превалявания от дъжд, в началото в Югозападна и Западна България, а по-късно преваляванията ще обзет и цялата страна – най-късно източните региони. Минималните температури ще бъдат сред минус 3 и 2 градуса, а дневните температури ще се намалят и ще бъдат от 6 до 10 градуса.

В неделния ден преваляванията ще продължат, като съвсем на всички места ще минават в сняг. Минималните температури ще бъдат сред минус 1 и 2 градуса, а оптималните от 3 до 6 градуса над нулата. Привечер в неделя се чака преваляванията да стартират да стопират.

Новата седмица ще стартира с раздрана облачност, само че ще бъде студено. Сутрешните температури в понеделник ще бъдат сред минус 7 и минус 2 градуса, а дневните сред 2 и 6 градуса над нулата, за София към 5 градуса. Във вторник основна смяна на времето не се чака.

Ще има раздрана облачност, без превалявания, а дневните температури ще останат към 5-8 градуса. В сряда ще се заоблачи и се чака тук-там още веднъж да превали дъжд. В четвъртък преваляванията ще спрат, а дневните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР