В последния ден от предизборната кампания машините за гласуване потеглиха

...
В последния ден от предизборната кампания машините за гласуване потеглиха
Коментари Харесай

Подготовката за изборите в Хасково: Машините за вота пристигат в събота

В последния ден от предизборната акция машините за гласоподаване потеглиха за секциите в цялата страна.

Подготовката на пространствата за гласоподаване в условия на пандемия също към този момент е в ход. Започва с главното – стерилизация.

В Хасково разноските за компанията, която ще дезинфекцира, се поемат от общината. Минава се един път през днешния ден, на следващия ден и в деня на гласоподаване.

„ В целия регион, в който имаме изборни секции, коридори, санитарни пространства. Там, където е избрана стаята за защита “, изяснява Милена Михайлова, шеф на СУ „ Васил Левски “ – Хасково.

И в случай че секциите към този момент са подготвени за гласоподаване, то организацията по предаването на изборните бумаги се оказа проблем. Заради машините от общините се наложи да трансформират в последния миг графика на предаване на бюлетините на комисиите.

„ За страдание прекомерно късно получихме графика за машините, само че направихме всичко допустимо и тъкмо за това всяка една СИК ще бъде известена по телефон в какъв брой часа да пристигна, с цел да получи материалите си “, изясни Гергана Георгиева, шеф на Дирекция „ Администрация “ към Община Хасково.

Ангажиментът за снабдяване на машините до секционните изборни комисии е на частна компания. Техният график обаче не е съгласуван с този на общините.

Машините, предопределени за гласоподаване в Хасковския изборен регион, ще дойдат в събота сутринта. Дотогава единствената машина е ситуирана в районната изборна комисия.

Спортната зала, в която в нощта на изборите ще се одобряват протоколите, към този момент е оборудвана. Обособени са 15 работни места. И там дистанцията и дезинфекцията ще бъдат наложителни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР