В последния ден на шведското председателство на Съвета на Европейския

...
В последния ден на шведското председателство на Съвета на Европейския
Коментари Харесай

Съветът на ЕС прие позицията на България в защита на производителите на етеричномаслени култури

В последния ден на шведското председателство на Съвета на Европейския съюз страните членки, на равнище Комитетът на непрекъснатите представители - КОРЕПЕР 1, утвърдиха законодателно предложение, което резервира досегашния метод за систематизиране на етеричните масла. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. 

Във връзка с оферти от Европейската комисия Регламент за изменение на законодателството по отношение на класификацията, етикетирането и пакетиране на субстанции и смеси, Съветът одобри причините на България и още седем страни членки за компликациите при приемане на оферти метод и включи уговорка за обзор, изискваща нови разбори от Комисията, които да бъдат показани след четири години. 

Позицията в отбрана на производителите на етеричномаслени култури на България бе показана от министъра на земеделието и храните Кирил Вътев на съвещанието на Съвета по земеделие и риболовство, което се организира на 26 и 27 юни в Люксембург. Тогава той съобщи, че България упорства да се резервира актуалният метод към класифицирането на етерични масла, с цел да продължи обичайното развъждане на култури в Европейски Съюз, от които те се добиват, и да се запазят приходите на заетите в бранша аграрни производители и сезонни служащи. Министър Вътев настоя да се изключат етеричните масла от концепцията за сложни субстанции, тъй че те да не престават да бъдат класифицирани по актуалните правила като субстанции, а не като смеси.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР