В последните седмици представители на руските власти все по-често говорят

...
В последните седмици представители на руските власти все по-често говорят
Коментари Харесай

Русия все повече настоява за мирни преговори

В последните седмици представители на съветските управляващи все по-често приказват за обновяване на договарянията с Украйна или със западните страни, написа " Сега ". На 14 октомври да вземем за пример шефът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин разгласи, че договарянията са вероятни, само че " при избрани условия ", които той не назова. 

Седмица преди този момент - на 6 октомври ръководителят на Съвета на федерациите Валентина Матвиенко предложи на украинските управляващи " още през днешния ден " да стартират договаряния за спокойно урегулиране, само че също " при условия, които ще предложи Русия ".

 kremal_post.jpg

В средата на септември съветският президент Владимир Путин също се изрече в този дух: " Ние ще създадем всичко, с цел да се приключи това допустимо най-бързо. За страдание, противниковата страна, управлението на Украйна се отхвърли от преговорния развой и съобщи, че желае да реализира своите цели по боен път, или както те се показват - на бойното поле ".

Припомняме, че украинската страна неведнъж е отхвърляла опцията за договаряния с Путин, тъй като те постоянно са били фокусирани върху това, Украйна да признае своята капитулация. Затова при започване на октомври президентът Володимир Зеленски подписа декрет, в който се установи " невъзможността за договаряния с президента на Русия Владимир Путин ". Този документ бе признат в отговор на " референдума " за анексия на украински територии.
Путин в действителност обмисля обновяване на договарянията, които стопираха през есента на 2022 година, само че упорства Русия да резервира контрола върху териториите в Донбас и въобще не желае да разисква Крим. Два източника на, близки до Кремъл, и един събеседник, непосредствен до държавното управление на Русия, декларират, че тези позиции не са се трансформирали. Но съветските управляващи са създали нов " тактически вид ". Той допуска да не се подписва пълностоен кротичък контракт, а да се стигне до краткотрайно преустановяване на огъня. Според замисъла на Кремъл съветските и украинските военни сами могат да се договорят за това, без да включват в договарянията първите лица на двете страни. За да се реализира това, съветските управляващи са подготвени да се отдръпват от част от заетите територии в Херсонска област.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР