В последните седмици имаше много въпроси защо свикваме заседание точно

...
В последните седмици имаше много въпроси защо свикваме заседание точно
Коментари Харесай

Нинова отправи тежки обвинения към ГЕРБ в пламенен доклад пред Конгреса

В последните седмици имаше доста въпроси за какво привикваме съвещание тъкмо в този момент. Няма нищо изключително в това съвещание.  Това съобщи пред делегатите на 49-я конгрес на Българска социалистическа партия ръководителят на партията Корнелия Нинова. Тя добави, че според член 31 в устава Конгресът е непрекъснато настоящ орган и заседава не по-малко от един път годишно и в пълномощията му е да разисква настоящи политически въпроси. „ За първи път България е ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Това е опция страната ни да е освен хазаин, само че и деен участник във вземането на решения за бъдещето на Европа. Гарантирахме, че ще подкрепим държавното управление за председателството, в случай че целите бъдат направени в Народното събрание в национално единодушие. Борисов одобри това изискване, само че не го извърши. Правителството сведе председателството до техническа подготовка, само че не и до приоритети”, уточни Нинова.

Втората тематика е Бюджет 2018. Някои споделят, че не е работа на опозицията да прави бюджет. Бюджет се прави от държавното управление, само че работа на опозицията е да показа своите други възможности. Работа на ръководещите е дали ще се съобразят с нашата опция или ще я отхвърлят автоматизирано. Това е тест за тяхната политическа зрялост или политическо надменност. Дебатът по бюджетната политика би трябвало да се изнесе отвън пленарната зала и да потърсим социална поддръжка и сила за промяна”, сподели още тя.

„ Имаше рецензии, че управлението на партията се е изолирало. Ние отчитаме това мнение и свикахме това съвещание, в което вземат участие представители на партията от цялата страна. Да чуем какво мисли партията по значими за страната и за Българска социалистическа партия въпроси.
На конгреса през май 2016 и на съвещанието му през февруари 2017 приехме да подготвим лява опция на дясната политика на ГЕРБ и сме го направили”, акцентира тя.

„ Народът не е удовлетворен от живота си и рано или късно ще изрази това неодобрение и то ще изригне. За да не разрешат това да се случи, ГЕРБ посегнаха на съществени човешки права, на европейските полезности. Те жигосват свободата да мислиш друго с думите клюкар, мракобесник. Ако задаваш неуместни въпроси, ти изстива столът. Позволяваш си да критикуващ властта, значи си хлебарка, която би трябвало да бъде смачкана. Ако защитиш правото си на митинг, си грабител и правиш държавен прелом. Това е ново, съвременно иго. То не идва извън, то се прави тук от партия ГЕРБ, която си присвои страната. Този модел има съдружници и той се възпроизвежда. Подкрепя се от разнообразни структури в обществото. Подкрепя се от бизнеса, от една администрация, назначена на партиен принцип ", сподели още Нинова.

" Масово се внушава, че няма опция. Но когато такава се появи, против нея се хвърля цялата държавна машина. Чрез политическо инженерство се основават подправени партии, които откакто влязат в Народното събрание, се съюзяват с ръководещите.
Ние не просто би трябвало да представим лява опция на дясната ГЕРБ. Имаме по-висока цел – да освободим страната и народа от веригите на една партия, която ги използва, с цел да се възпроизвежда. Нека този народ да е свободен, да избира който желае, само че да бъде свободен.

Няма да стане внезапно, няма да е елементарно, само че би трябвало да стартираме с първите стъпки ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР