В последните няколко дни, поради намаления обем от работа, имах

...
В последните няколко дни, поради намаления обем от работа, имах
Коментари Харесай

Радостин Василев се похвали със свършеното и отново обеща 100 млн. лв. на футболните клубове

„ В последните няколко дни, заради понижения размер от работа, имах опция да си направя равносметка. Изключително съм горделив с това, което екипът направи в Министерството на спорта. С сътрудниците, с които работих, в обвързваните с министерството структури. Тотално променихме концепцията за правене на спорт в България. За страдание, след 6 месеца след 12-15 годишно иго на спорта е доста мъчно на елементарния човек да доближи до направеното, само че заложихме доста съществени промени “, показа Василев.

Министърът не един път е апелирал за смяна и в Българския футболен съюз.

„ БФС и страната по-късно, което се случи са двете страни на една и съща монета. В страната имаше прочут опит и триумф, за 6-7 месеца в нейната смяна. Надявам се напълно скоро да продължим. В БФС смяната не се е случила от 20 години, там управлението смята, че са като египетските фараони, наследствено е предаването на властта. Моето отношение няма да по какъв начин да се промени. За да има смяна там, би трябвало да има доста съществено отношение от страна на страната “, показа още министърът в оставка.

Радостин Василев разяснява и програмата за финансиране на футболни клубове, която е за 100 милиона лв..

„ Тя е част от 6-месечната стратегия, която направихме дружно с Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия. И тази стратегия беше част от нашите цели до края на годината. Почти е подготвена програмата, допускам, служебният министър, който и да е той, тя ще е подготвена, въпреки всичко се изготвя от администрацията на министерството. Хубаво е да има такава стратегия. Футболните клубове в България, като най-популярният спорт, в действителност изпитват големи усложнения при поддръжката въз основата и ние сме изостанали с десетилетия от всички прилежащи страни “, сподели още Радостин Василев.

Министърът на спорта в оставка разяснява и проблемите, свързани с Българския състезателен тотализатор, като разгласи, че някои от законодателните промени остават за различен миг, макар че някои от тях са били осъществени въпреки всичко.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР