В последните години все повече хора се оплакват от болки

...
В последните години все повече хора се оплакват от болки
Коментари Харесай

Фикус и аспирин борят дископатията, както и различни ставни заболявания на лакътя или коляното

В последните години от ден на ден хора се оплакват от болки в кръста и гърба, като при прегледите от експерти се открива, че страдат от дискови заболявания, както е общото название на познатите дископатия и дискова херния или още както са известни с добилите гражданственост остарели национални техни названия лумбаго и ишиас. Тези дегенеративни болести, които засягат междупрешленните дискове, постоянно довеждат до мъчителни възпаления на гръбначно-мозъчните нерви, които в значително случаи приковават болните към леглото. Специалистите настояват, че това са най-масовите болести на опорно-двигателния уред и респективно на периферната нервна система. Тяхното лекуване от формалната медицина се организира консервативно – с препоръчване на покой, изписване на аналгетици, използване на физиотерапия и прочие, като в по-тежките случаи се прибягва и до хирургична намеса.

За страдание медикаментите, които се употребяват при дископатии, демонстрират голям брой странични резултати и водят до увреждане на стомашната лигавица. А и оперативното лекуване е много рисковано и в някои случаи може да докара до трайна инвалидизация на пациента.
Добрата вест е, че националната медицина предлага много естествени средства за справяне с този проблем и облекчение на положението на болния. За един подобен лек споделя Мариана Живкова, която е съумяла да се излекува с него още преди близо 30 години, като от този момент до през днешния ден няма повече недоволства.
За задачата се подготвя настойка от 100 г чист медицински алкохол, 2 листа фикус и 20 аспирина.
Взима се един буркан с съдържимост 400-500 мл и на дъното му се слагат ситно нарязаните по-стари и добре развити листа от фикуса.

Те се наръсват със счуканите на прахуляк таблетки аспирин. Той би трябвало да е без добавки на други съставки към него – на процедура да е чиста салицилова киселина. Накрая се излива спиртът и съдът се оставя да престои 48 часа, като постоянно се разклаща, с цел да може добре да се извлече хлорофила от листата на фикуса.
Вечер, откакто човек реши да си легне и тялото му към този момент ще е неподвижен, се взима парче марля с размер колкото е болното място, и се накисва в приготвената настойка. Изстисква се леко и добре навлажнена се слага върху сектора, където човек усеща болежка. Върху нея се слага вълнен плат, а след това се поставя и вестник, като най-отгоре мястото се превързва, тъй че компресът да не се размества.
Когато се стане на сутринта, марлята се маха, само че вълненото парче се оставя да стои денем.

Тези процедури се вършат, до момента в който течността свърши. Ако се получи зачервяване на кожата под компреса в случаите на нетърпимост към салициловата киселина от аспирина, мястото авансово би трябвало да се намаже с лой – олио, зехтин или чиста свинска мехлем без добавена в нея сол.
Мариана Живкова обръща внимание, че този метод на лекуване може да се ползва и при разнообразни ставни болести на лакътя или коляното, при които също дава добър резултат.
В случай на потребност курсът на лечението се повтаря. Лично тя я прилагала 2-3 пъти, след което към този момент тридесетина години не й се е наложило да прибягва до нея, защото дископатията й повече не е напомнила за себе си.
Инфо: Десанат

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР