В последните години САЩ е в състояние на студена гражданска

...
В последните години САЩ е в състояние на студена гражданска
Коментари Харесай

Иво Иванов, журналист и писател от Канзас за изборите в САЩ: Ожесточен двубой с много удари под пояса

В последните години Съединени американски щати е в положение на студена революция. Ситуацията е взривоопасна, тъй като цялото американско население е въоръжено, като оръжията в частни ръце са повече от популацията в страната. Това напрежение сякаш нараства последните няколко години и в този момент остава да забележим дали ще можем да деескалираме по някакъв метод тази обстановка или тя ще ескалира в нещо по-лошо от студена революция. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус “ на Радио " Фокус “ писателят, публицист и хуманист Иво Иванов.

Няколко месеца преди изборите през ноември Америка е в обстановка, в която политическата платформа сякаш няма значение, тактиката за бъдещето няма значение. Това, което има значение са нападките против другия лагер. Това разделяне съгласно неговите наблюдения е изкуствено, само че то е значим фактор в политическата игра и за политическите управляващи. " Хората са по-лесни за операция когато има вакуум сред тях, тъй като този вакуум може да бъде напълнен с ненавист, боязън и параноя, и тогава доста по-лесно могат да бъдат ръководени и насочвани към нужната изборна урна. “  

По думите му в конкуренцията в 60-ите поред избори за президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп продължава да бъде любимец, изключително след покушението върху живота му и неговата героична реакция, само че " Републиканската партия към този момент не принадлежи на републиканската теория, Републиканската партия принадлежи на Доналд Тръмп. Тя е към този момент напълно фетиш към личността, в която злокачественият егоизъм на Тръмп е доста присъщ и той се трансформирал в негов патент. “

Възможният нов претендент на демократите Камала Харис има своите и мощни, и слаби страни. В доста връзки тя се явява контраст на Доналд Тръмп, което в известна степен и изнервя претендента на Републиканската партия. Камала Харис е първият тъмнокож основен прокурор на Калифорния и е допустимо да стане първата определена жена президент, която има и африканско, и индийско родословие. " Тя е 60 годишна жена, която наподобява на 40 години. Тя е обаятелна, умна, сполучлива в кариерата си и с възприятие за комизъм, усмихваща се, смееща се. Тя е всичко това, което той не е. И това го тормози. Той вижда в нея своят противовес, своят антагонист. И защото цялата му акция беше ориентирана против залязващият Джо Байдън и неговото когнитивно раздробяване, в този момент внезапно той се трансформира в стареца в този дуел, “ акцентира той и добави, че Републиканската партия би трябвало да създадат тотална пренастройка на своята акция, което е доста мъчно.

Една от слабите страни на Камала Харис съгласно журналиста е фактът, че идва от Калифорния, който е прочут с това, че е един от най-проблематичните щати в Америка. В последните 15 години инфраструктурата на Калифорния се разпада, престъпността се повиши неимоверно, стопанската система страда, огромният бизнес напуща Калифорния, тя е свърхрегулирана, с прекомерно доста администрация и всеки човек, идващ от Калифорния като политик, носи със себе си багаж, “ изясни той. Другата й уязвимост съгласно него е, че тя е вицепрезидент на Джо Байдън, избран  като доста слаб президент, който макар многото си победи в мандата му на президент, за всички бяха явни здравословните му проблеми и това, че на моменти не беше съответен, " и Камала Харис сякаш участваше в прикриването на тези обстоятелства “.

" Така че тя има проблеми, има недостатъци в нейното обобщение и тя ще бъде атакувана. Тепърва ще забележим доста от републиканските офанзиви против нея да се разпрострат и ни чакат 102 дни на яростен дуел с доста удари под пояса. Не знам дали Камала Харис ще завоюва изборите, само че във всички случаи ще направи изборите надалеч по-оспорвани и по-интересни, “ заключи писателят, публицист и хуманист Иво Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР