В последните година-две изкуственият интелект се превърна в истинска технологична

...
В последните година-две изкуственият интелект се превърна в истинска технологична
Коментари Харесай

Rabbit R1 е всичко, от което се нуждаем

В последните година-две изкуственият разсъдък се трансформира в същинска софтуерна гражданска война и явно занапред ще трансформира метода, по който използваме устройствата си. И в случай че в този момент ни би трябвало смарт телефон, компютър или таблет да вземем за пример, с цел да се възползваме от преимуществата на AI, то в близко бъдеще той може да се помести в настрана устройство, което да се трансформира в наш персонален помощник.
 Samsung AI и какви функционалности предлага изкуственият разсъдък на марката
Samsung AI - и телефонът става най-хубавият ни другар

Много повече, в сравнение с можем да си представим

Именно такива са проектите на Rabbit A1. Малката джаджа с размерите по-скоро на детска играчка крие голям капацитет в себе си. И неслучайно всички десетки хиляди бройки на предварителна поръчка бяха изкупени за негативно време. А ползата не стопира да пораства. Ето за какво.

Основателят на компанията Джеси Лю съобщи, че тяхната задача е била да основат най-простия и явно и най-малкия на размери компютър с оптимално подсъзнателен интерфейс и без никакви операционни системи.

$199, no subscription:
— rabbit inc. (@rabbit_hmi)
Той съпоставя техния артикул не толкоз със смарт телефоните, колкото с асистентите като Siri, Cortana, Alexa, които обаче, съгласно него, не са задоволително ефикасни. Защото може да ни схващат какво приказваме и да ни дават отговори, само че им е мъчно да извършват всички задания, които бихме желали да им възложим. Същото е и при използването например на CHatGTP на нашия преносим компютър - може да ни откри евтини самолетни билети, само че не може самичък да ни ги резервира, а би трябвало ни е да посетим различен уебсайт.

Джаджата във впечатляващ оранжев цвят разполага с един бутон в профил и още един, с който можем да се движим нагоре и надолу посредством плъзгане по дребния 2.9-инчов тъчскрийн екран. Има и камера, която се върти на 360 градуса. Свързването е посредством Bluetooth и Wi-Fi.

Rabbit R1: 20,000 units have already been sold/booked
— Mukul Sharma (@stufflistings)
Работата с устройството е повече от лесна - натискаме бутона в профил на корпуса, споделяме му какво желаеме и той ни дава отговор 10 пъти по-бързо от останалите гласови асистенти с изкуствен интелект. С леко разлюляване пък на екрана се появява клавиатура, с която можем да въведем питането си, в случай че сега не е комфортно да приказваме.

Още едно огромно преимущество на R1 е, че посредством Rabbit Hole добавката може да се свързва с всевъзможни трети приложения, да вземем за пример Spotify, и да поеме цялостен надзор върху потребителското ни преживяване. От нас се изисква единствено да ги свържем и да разгадаем достъпа, с цел да действа като повсеместен контролер.

The Rabbit R1 will offer up-to-date answers powered by Perplexity's AI
— Engadget (@engadget)
Възможностите, които R1 ни предлага, сa буквално неограничени - може дa и резервира маса в ресторант, да ни повика такси, да ни поръча храна за у дома и каквото още се сетим, с цел да стане всекидневието ни една концепция по-малко натоварено. Освен това автоматизирано засича езика, на който се приказва към нас, и ни обезпечава мигновен двустранен гласов превод, с който към този момент няма да сe притесняваме по какъв начин ще се оправим, когато пътуваме в непозната страна.

С активирането на камерата и насочването й към предмети от околната среда пък можем да изпитаме друга част от опциите на устройството. Изкуственият разсъдък може както да ни даде информация за постройката, пред която се намираме, по този начин и да ни предложи какво да сготвим с продуктите, които вижда в хладилника ни.

I can't wait to see how architects & designers use rabbit r1 to easily identify furniture, objects, buildings etc.
— mattb (@batsby_)
На фона на всички тези невероятни благоприятни условия, които ни предлага R1, няма по какъв начин да не се изтъкне и още един негов огромен плюс - цената. Тя е едва 199 $. А първите 40 хиляди бройки, които от компанията Rabbit оповестиха по времe на софтуерното ревю CES, бяха разпродадени едвам за осем дни.
 HOVERAir X1 и какво предлага дронът за селфита с изкуствен интелект
Селфи дронът е новият селфи стик

AI снимки

В момента и бройките от петата партида са продадени, само че можем да създадем предварителна за една от идващите, които са с доставка през юни или юли.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР