В последните дни сме свидетели на най-интензивната хакерска атака в

...
В последните дни сме свидетели на най-интензивната хакерска атака в
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ! Хакерски удар срещ ABV - пощата, стотици хиляди са засегнати

" В последните дни сме очевидци на най-интензивната хакерска офанзива в 25 годишната история на " Поща АБВ ", съобщи Александър Варов, изпълнителен шеф на " Нетинфо ". От 6 февруари към уеб страницата има проведени невиждани DDoS офанзиви - ориентиране на милиони поръчки към сървърите, които блокират системите.

Потребители на abv.bg алармират в обществените мрежи, че имат проблем. И през тази и през предходната седмица в блога на услугата са оповестени известия за краткотрайно прекъсване и за краткотрайни усложнения с достъпа, без да са регистрирани така наречен " неоторизиаини влизания в пощенски кутии ". 

Атаката към abv.bg е почнала на 6 февруари. " Първоначално бяха употребявани най-вече адреси в България. Можем да определим обстановката преди седмица, като най-голямата офанзива, проведена от български адреси. Овладяхме я ", твърди Варов.

На 13 февруари офанзивата се възобновява, в неведнъж по-голям мащаб - рекорден в историята на пощенската услуга. И е доста сходна на проведената тъкмо седмица преди войната в Украйна.

Заявките към abv.bg са били от IP адреси от целия свят, само че необикновеното е, че този път е имало и доста повече от европейски страни, Северна Америка и Австралия, до момента в който преди са доминирали от други райони.

При DDoS офанзиви един от методите за бързо противопоставяне е прекъсването на трафика към сървърите от страни, от които идват поръчки. Това са създали и от " Поща АБВ ".

" Нетинфо " е подала сигнал до Министерство на вътрешните работи. Фирмата е част от " Нова броудкастинг груп ", а съгласно формалното показване на компанията услугата abv.bg е една от най-големите за имейл в България и има над 2 млн. дейни консуматори месечно.

През предишния уикенд прокуратурата се оплака, че и нейният уебсайт е бил нападнат. " Мога да потвърдя за поредна хакерска офанзива против интернет-страницата на прокуратурата. Първоначалната информация сочи, че и в тази ситуация се касае за хакерска офанзива с източник Руската Федерация ", заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева, като акцентира че казусът е часове след оповестяването на новите наказания по закона " Магнитски ", свързани съгласно изявлението й " със зловредното съветско въздействие ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР