В последните дни сме свидетели как министърът на регионалното развитие

...
В последните дни сме свидетели как министърът на регионалното развитие
Коментари Харесай

Пътни строители: Министър Комитова неглижира бранша, пътищата не се поддържат


" В последните дни сме очевидци по какъв начин министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова демонстративно неглижира сектора, като се пробва да омаловажи значимостта му. Тя твърди, че в България има над 21 000 строителни компании, а пътно-строителните били към 28-30 " - това се споделя в публично послание на Българска браншова камара " Пътища " (ББКП), изпратено до медиите.

 Строители блокираха основни пътища в страната, пристигнаха и пред Министерски съвет (снимки и видео) Виж още

ББКП е обединител на компаниите в бранша, в организацията членуват 83 компании, които се занимават напълно с пътно строителство. В Централния професионален указател, в който са включени всички законно изпълняващи активност компании, броя на фирмите от всички сегменти на строителството е 6385. Всички други, попадащи в статистиката, са регистрирани и с такава активност, само че това не ги прави автоматизирано строители. За да извършва активност всяка компания би трябвало да бъде записана в Централния професионален указател, прецизират от камарата.

Политическото говорене и опитите за оклеветяване на пътно-строителния отрасъл рискуват хляба на хиляди съзнателни жители на Република България, се споделя още в позицията. От организацията припомнят и, че към този момент втори месец чакат предложение за решение на създалата се обстановка. В четвъртък е изпратено ново писмо с искане за среща с министър-председателя. Отговор към момента няма.

От браншовата камара споделят и, че мощно обезпокоени за идния зимен сезон . В общественото пространство се афишират дати и обещания, че ще бъдат обезпечени средства. Но такива към момента не са предоставени на компаниите. Това държание е необяснимо, изключително в светлината на заслужаващите възторженостти изказвания на Националната организация по приходите, че бюджетът е в чудесно " здраве " и се събират рекордни доходи.

 Снимка: Булфото

Продължава да не се прави никакво настоящо възлагане на действия за поддържане на пътищата в обикновено експлоатационно положение , упорстват от камарата. И допълват, че Управителният съвет на ББК " Пътища " има своите обективни претенции, които е показала на два мирни митинга и имат вяра, че разговорът с държавните институции ще докара до резултат в идващите дни. " Независимо от потребността от незабавни ограничения УС на ББК " Пътища " приканва своите членове да изчакат съответната реакция на държавното управление, само че декларира ясно, че има цялостна подготвеност за провеждането на трети народен митинг на 8 октомври ", се споделя още в позицията на камарата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР