В последните дни служители на Община Варна извършват целенасочени проверки

...
В последните дни служители на Община Варна извършват целенасочени проверки
Коментари Харесай

Ръководството на к.к. Златни пясъци АД: Няма да се колебаем да търсим обезщетяване на претърпените вреди чрез съда

В последните дни чиновници на Община Варна правят целенасочени инспекции на осъществяваната комерсиална активност в преместваеми обекти на територията на к.к. " Златни пясъци “, които са ситуирани в парцели на " Златни пясъци “ АД, " Паркстрой -Златни пясъци “ ООД и " Голдън Турс “ ЕООД. Наемателите на обектите са заплашвани със наказания, защото за слагането на обектите не са издадени съответните позволения. Това се споделя в формалното изказване на к.к. " Златни пясъци " АД научи Varna24.bg по отношение на с осъществяваните от Община Варна проверки на търговската  активност в преместваеми обекти на територията на комплекса. 

Публикуваме изказването на к.к. " Златни пясъци` АД без редакторска интервенция:

Обстоятелството за обектите да няма издадени позволения за слагане се дължи на безочливото нарушение на закона от страна на общинската администрация. Отговорните чиновници на Общината продължава повече от два месеца да не се преценяват с влезлите в действие правосъдни решения, макар че са задължени да ги изпълнят и да издадат на съображение на член 13, алинея 3 от ЗУЧК желаните от нас административни актове. Принципът за  господство на закона няма деяние във варненската общинска администрация. Очевидно е също, че някои длъжностни лица в Община Варна се одобряват като недосегаеми  от закона.  

Действията на общинските служители са напън против нашите сдружения. Видна е задачата да бъдат наранени бизнесинтересите на икономическата група " Златни пясъци “. Трябва да се има поради, че дейностите им засягат и ползите на над 100 компании, които оперират в преместваемите търговски обекти в к.к. " Златни пясъци “, както и труда на стотици техни чиновници и служащи.

Заявяваме за следващ път, че в случай че претърпим стопански загуби от бездействието на общинската администрация да издаде желаните от нас на несъмнено законно съображение позволения за слагане на преместваеми обекти за комерсиална активност, няма да се колебаем да търсим обезщетяване на претърпените вреди посредством съда. Обезщетението ще се заплати не от кмета и от виновните и подчинени нему длъжностни лица, а от бюджета на жителите на Варна.       

Ние не се колебаем да пожелаваме от способените органи предприемане  на  дейности за налагане на плануваните в закона санкции на отговорните длъжностни лица в общината. Ще продължим да разгласяваме на обществото посредством медиите погазването на закона от високопоставените  служители на Община Варна.  

" Златни пясъци “ АД
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР