В последните дни се регистрират по-малко нови случаи на коронавирус

...
В последните дни се регистрират по-малко нови случаи на коронавирус
Коментари Харесай

Недостигът на медици се усеща все по-осезаемо в няколко болници

В последните дни се записват по-малко нови случаи на ковид у нас, само че лечебните заведения в някои от дейните огнища на епидемията съществено се задъхват, най-много поради дефицита на медицински личен състав. С повишаването броя на инфектираните медици, все по-трудно става на нуждаещите се лечебни заведения да попълнят “закъсалите “ отделения с лекари и сестри. В Ямбол и Видин да вземем за пример няма медици от извънболничната помощ и други лечебни заведения, които да са се отзовали на апелите да попълнят краткотрайно редиците.

Така не престават да разчитат на наличните фрагменти, които са малко и надлежно натоварването е огромно. Във Видин също така 30 души от личния състав са подали молби за овакантяване, като сега управлението води с тях договаряния да останат. В

Пазарджик поради нови случаи на инфектиран личен състав интензивното поделение на регионалната болница още веднъж е сложено под карантина.

Нови 23 случая за денонощие, 4 от тях – на медици

Във вторник Националният действен щаб заяви за нови 23 случая на ковид у нас за миналото денонощие, с което общият им брой надвиши 2000 и те са към този момент 2004. През последните дни се откриват доста по-малко нови случаи по отношение на миналата седмица, когато няколко новооткрити огнища доведоха до растеж на заболелите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР