В последните десет дни са възстановени ограничителни системи, повредени от

...
В последните десет дни са възстановени ограничителни системи, повредени от
Коментари Харесай

Възстановиха повредени при катастрофи мантинели по магистралите

В последните 10 дни са възобновени ограничаващи системи, развалени от пътни катастрофи по съществени посоки от републиканската пътна мрежа, които дълго време са стояли деформирани край пътя.

По напътствие на управлението на Агенция „ Пътна инфраструктура “ в оптимално къс период пътноподдържащите компании подмениха мантинели по Автомагистрала „ Тракия “, Автомагистрала „ Струма “, Автомагистрала „ Хемус “, Автомагистрала „ Европа “ и първокласните пътища, с цел да се обезпечи сигурността на придвижване по най-натоварените пътища в дейния летен сезон. Работата на екипите продължава.

Близо 2 млн. лева са вложени във възобновяване на ограничаващите системи. Те са значим детайл за сигурността на придвижване, защото предотвратят тежки пътни произшествия и следствията от тях с нахлуване в насрещното платно за придвижване на автомагистралите. Ограничават излизането отвън пътя, удара в трудности наоколо до трасето и т. н.

Предпазни парапети са инсталирани и на моста над река Черни Лом преди село Острица на път III-5001 Две могили – Кацелово, в област Русе. Третокласният път е най-пряката връзка сред градовете Две Могили и Попово. Дълго време оборудването беше без парапети след приключен ремонт през 2022 година

Във връзка с упования натоварен трафик в идващите седмици, когато доста хора ще тръгнат на път към морските и планинските курорти, Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване, да карат деликатно, спазвайки отдалеченост и със съобразена скорост, да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи. Да не се употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик. По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване при положение на случай. Eмоционалното шофиране не подсигурява по-кратко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР