В последните 30 дни и общественото внимание, и медиите се

...
В последните 30 дни и общественото внимание, и медиите се
Коментари Харесай

Z-Каст 118: Ако пак няма да има правителство, за какво да гласувам?

В последните 30 дни и публичното внимание, и медиите се концентрираха доста повече в дейностите на Румен Радев и служебния му кабинет, концепциите за референдуми на по-малки партии, войната в Украйна... всичко друго, само че не и предизборната акция.

Не знаем кой ще е първи, трети или пети, само че знаем, че няма да има първенец със 121 депутатски места. А доста хора, даже измежду политически дейните, се питат - за какво да гласоподавам, в случай че резултатът е същият и отново няма държавно управление?

Защо се случва това обсъждаме с политолога Кристиан Стефанов в новия епизод на Z-Каст - подкаста на Клуб Z.

" Основният проблем е, че се е стигнало до патова обстановка, в която не могат да се вършат по същия метод акции, както незабавно след митингите след 2021 година Тогава имаше някаква гняв, самото общество беше доста по-мобилизирано ", счита той.

В момента пък се приказва за цели и проекти, което не може да активизира електората по този начин, както конфликт сред " положителното " и " неприятното ".

Възможно ли е евроатлантическо държавно управление? А в случай че ПП/ДБ откажат още веднъж съюз с ГЕРБ, кадърен ли е Борисов да откри поддръжка от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия? Ще играят ли българите в чужбина по-голяма роля? Ще гласоподават ли тези в Турция по друг метод от нормалното?

Отговорът на тези и други въпроси - в новия, 118-ти Z-Каст:



Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР