В поредния брой на предаването Аз съм ви срещаме с

...
В поредния брой на предаването Аз съм ви срещаме с
Коментари Харесай

Тони Ценов в предаването Аз съм

В следващия брой на предаването " Аз съм " ви срещаме с Тони Ценов - преподавател по физическо образование и спорт в 119 СУ „ Акад. Михаил Арнаудов “, както и футболен треньор в школата на ФК Елит.

Животът на Ценов е неразривно обвързван с футбола още от ранна детска възраст, когато стартира да играе със своята баба, а на 7-годишна възраст постъпва в академията на Левски, където негов пръв треньор е Петър Петров. Тони играе за " сините " в продължение на четири години, след което интервенция го принуждава краткотрайно да прекъсне със спорта.

При завръщането си в игра самият той споделя, че е намерил по-различна конюнктура, което довежда до прекосяването му в школата ФК Елит, а малко по-късно и в тази на Септември, където в действителност завършва и времето на Тони Ценов като играч.

Две-три години след края на футболния му път Ценов се явява на конкурс за преподавател по физическо образование и спорт в 119 СУ „ Акад. Михаил Арнаудов “ и за негова изненада е назначен за учител в учебното заведение.

" Бях позагубил себе си. Не знаех с какво да се занимавам и не си представях живота като преподавател, тъй като бях преднамерен към самите деца. По време на стажа ми в университета обаче разбрах какъв брой близка в действителност е тази работа до спорта, а това, което ми дадохда децата, просто няма по какъв начин да им го върна за цялостен живот. Те образоват нас доста повече, в сравнение с ние тях ", споделя учителят.

Междувременно обаче Ценов не може да остане за дълго време надалеч от футбола и след известно време стартира треньорска кариера в академията на ЦСКА 1948, а след това минава през няколко тимове, с цел да се завърне в школата на ФК Елит.

" Тази работа е корено друга. Във футбола имаш една група от 20 деца, които имат ясна цел. В учебно заведение средата е доста разнородна и работата е по-скоро педагогическа. Твоята цел би трябвало да бъде да " запалиш " някого по спорта и да му окажеш помощ да си сътвори привички, които ще му останат и в живота ", споделя Тони Ценов.

Целия епизод гледайте във видеото!

Всички излъчвания от поредицата " Аз съм " ще намерите и в YouTube канала на Българска национална телевизия!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР